Herbers es queda 9 dies sense mòbil i tampoc el fixe funciona sempre

comarquesnord.cat . Herbers . dilluns, 12 de novembre de 2012 .

Els veïns d’Herbers ja no saben on reclamar. Els problemes amb la telefonia mòbil són una constant. El passat divendres van recuperar la cobertura que havien deixat de tenir el passat 31 d’octubre. El més gros es que, en aquesta ocasió, a l’avaria de les antenes de mòbils s’ha sumat alguna jornada altra en la línia dels fixes, en lo qual estaven del tot incomunicats per esta via.

Aconseguir que la cobertura de telefonia mòbil arribara als nostres pobles, on les companyies no tenen interés per la poca gent que som, ha estat una batalla constant. Encara queden moltes zones del tot fosques, però fins i tot els nuclis urbans no deixen de tenir problemes. Herbers ara ha estat 9 dies, però en els darrers mesos els problemes són constants.

A Xiva i a Castell de Cabres, va ser aquest estiu després de molta pressió, i amb el finançament de l’Ajuntament de Morella i la Taula del Sénia que per fi els mòbils trobaven senyal. Però aquesta falla ben sovint.

Sens dubte la telefonia mòbil és un servei, encara més necessari en zones aïllades com les nostres. Moltes poblacions tenen el metge, i tots els serveis d’urgència fora dels seus municipis, i bona part es guanya la vida en el sector agropecuari. És ací, per tant, on més honra fa poder estar comunicat en qualsevol moment. No obstant, per a les companyies aquest no és un servei si no un negoci, i en tant poqueta gent les inversions que soles fer són prou escasses.