L’Ajuntament de Morella sol·licita la cessió de dos fòssils de dinosaure restaurats per a exposar-los

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 12 de novembre de 2012 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella va aprovar, per unanimitat en la passada sessió plenària, la sol·licitud a la Conselleria de Cultura de cessió de dos fòssils de sauròpode restaurats, per a exposar-los a les Sales Gòtiques de l’edifici consistorial. La petició ja es va formular abans de la celebració del 53 Sexenni, amb l’objectiu de que es pogueren veure a Morella durant esta festa. Al no rebre’s cap resposta, el ple de la localitat s’ha unit per a reiterar la sol·licitud.

La regidora de cultura, Maria Rallo, afirmava que “volem que els veïns i veïnes de la localitat puguen veure este important patrimoni de Morella exposat en la nostra ciutat”. A més, afegia que “ens haguera agradat rebre resposta i exposar estos fòssils durant el Sexenni, però com no va ser així, esperem que la contestació es produïsca prompte i que este important patrimoni es puga exposar a Morella”.

Cal recordar que l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de governació, Ernest Blanch, van visitar les instal·lacions de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVACOR) en el mes de maig. En aquella reunió, els responsables d’este organisme van adquirir el compromís de cedir els fòssils per a exposar-los durant el Sexenni. Tot seguit, es va formalitzar la petició del consistori, però no va obtindre resposta. Una demanda que es va tornar a realitzar per a traslladar-los a Morella en el mes de novembre, però tampoc es va autoritzar. Per això, Maria Rallo indica que “és inadmissible la tardança en la firma d’una autorització perquè les restes fòssils de Morella, tornen a Morella”.

Els fòssils que sol·licita el consistori morellà per a la seua exposició són dues extremitats posteriors d’un sauròpode, que va habitar a Els Ports fa 115 milions d’anys, en el període del Cretaci Inferior. Estes restes es van trobar en el jaciment de Sant Antoni de la Vespa i van ser restaurades per l’IVACOR. Este treball es va presentar en societat fa sis mesos.

La regidora Rallo conclou que “el patrimoni dels hauria de tornar a Morella, per a posar-ho en valor i que els veïns de la localitat puguen conéixer-lo”.

Més informació: |