El PSPV replica a Bonig rebutjant el fracking per la seua agressivitat

comarquesnord.cat . Peníscola . dimarts, 13 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

El secretari general provincial del PSPV-PSOE, Francesc Colomer, ha replicat a la Consellera d’Infraestructures i Medi ambient, Isabel Bonig, que els socialistes “estem en contra del fracking i apostem per sistemes més sostenibles”. De fet, l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE d’aquest mes, reunida a Peníscola, va acordar rebutjar el fracking com a mètode de prospecció i apostar per mètodes menys agressius per al Medi ambient. Colomer ha recordat que molts països europeus s’han mostrat totalment en contra d’aquesta pràctica, com és el cas de França, on està prohibida per llei des de juliol de l’any 2011, per “injectar productes extremadament agressius i el resultat dels quals són paisatges destruïts, aigua contaminada i una seguretat dubtosa”. Per aquest motiu, Colomer ha mostrat la seua preocupació per les declaracions realitzades per Bonig, “qui hauria de ser molt més sensible amb Castelló, perquè no pot anteposar els criteris econòmics a qualsevol preu”. En aquest sentit, ha recordat que “primer ha sigut la incineradora de l’Alcora, i ara, ens sorprèn amb una aposta ferma pel fracking”.

Colomer ha recordat que l’autorització depèn exclusivament de la Generalitat i per aquest motiu, “li demanem que assumisca la moratòria europea fins que quede clara la problemàtica del fracking i no autoritze cap prospecció mitjançant aquest sistema”. En aquesta línia, ha insistit que “els socialistes som conscients de la necessitat de crear nous llocs de treball, però no a qualsevol preu” i ha recordat el compromís dels socialistes “amb el medi ambient, com hem posat de manifest amb el no rotund a la incineradora de l’Alcora”.

Colomer ha reiterat la seua oposició al fet que es realitzen prospeccions, no obstant això, tal com ha assenyalat, “els socialistes apostem per tècniques que mantinguen l’equilibri del medi ambient, com per exemple el sistema de barrina, amb colps d’aire per a generar fractura del terreny que no genera cap risc per als aqüífers, en contra del que fa el fracking”. Finalment, ha recordat que “no estem a favor de cap planificació estratègica de l’energia entorn de combustibles fòssils, ja que la nostra aposta és per energies renovables”.

Més informació: | | |