Els treballadors de la residència de Morella es manifestaran a les 12 del migdia

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 13 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

La situació que travessen els 41 treballadors de la Residència Sant Joan Baptista de Morella és insostenible, després d’estar fins a cinc mesos sense cobrar de la Generalitat Valenciana les nòmines mensuals. Com a mesura de protesta, els treballadors es manifestaran a les dotze del migdia a les portes del centre, situat entre el carrer marededéu de Vallivana i el placet de l’església.

Com informava comarquesnord.cat la passada setmana, les Germanes de la Consolació, gestores de l’edifici, subministren els diners que arriben del Consell per tal de pagar als treballadors i fer front a altres despeses. Fa uns mesos, els treballadors i treballadores ja van patir un retard en el pagament dels seus salaris i van ser les pròpies Germanes de la Consolació les que van anticipar els sous. Ara la situació s’ha complicat i l’últim pagament que van rebre, tant les auxiliars de geriatria com la resta del personal, va ser al mes de juliol.

Des d’eixe moment i fins ara, els treballadors estan sense cobrar. Ells mateixos afirmen que la recentment incorporada directora del centre, Juana Beteta, els va comunicar que este mateix divendres podrien arribar els pagaments ajornats. Els residents també són coneixedors de la situació. L’anterior directora, Conxa Llidó, els va reunir per informar-los de la complicada situació econòmica i de tant en tant pregunten als treballadors si ja han rebut el que els correspon.

Encara que el context és molt difícil, el plantell afirma tindre sempre present que estan treballant amb persones que no tenen cap culpa dels impagaments de la Generalitat. Per tant, el servei que ofereixen, a pesar de no cobrar, manté la mateixa qualitat de sempre.

Més informació: | |