Els xiquets del CRA Algars descobreixen com el raïm es transforma en vi

comarquesnord.cat . Lledó . dimarts, 13 de novembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Els xiquets del CRA Algars van ser els protagonistes d’una Jornada de Convivència celebrada el passat 13 de novembre a Lledó. En ella, els alumnes de 5è i 6è curs de primària de Beseit, Queretes, Arenys i Lledó van descobrir, juntament amb les seues professores, com el raïm es transforma en vi. Una interessant visita a les instal•lacions de Bodegues Crial de Lledó on van sorgir moltíssimes preguntes, com ara quines diferències existeixen entre uns raïms blancs i uns de negres a l’hora de fer un vi, com s’aconsegueix la graduació d’un vi o com es fa l’etiquetatge de les botelles.

Els alumnes van conèixer tot el procediment, des de que els tractors amb remolc arriben a la planta amb el raïm recent collit fins que el vi es serveix a taula. A les instal•lacions de Bodegues Crial van seguir tots els passos fins l’empaquetat, com el procés de fermentació, i també van fer parada en la zona de criança. Meravellats seguiren també el procés de neteja i de l’omplert de les botelles, així com de l’etiquetatge i el posterior empaquetat o classificació en capses. A partir de llavors, el vi ja es pot comercialitzar i repartir.

. ‘Del producte agrícola a l’alimentari’

La visita va estar conduïda per Carlos Albesa, de Bodegues Crial, i va concretar que “aquesta visita consisteix en mostrar el celler, explicant als xiquets com es transforma un producte agrícola en un producte alimentari”. Durant la visita “els vam mostrar també el procés d’etiquetatge, provar una mica de most que no vi, i descobrir una mica en general el que s’elabora als nostres pobles”. Albesa va recordar que “som una zona de vi i aquesta visita serveis també perquè comencin a aprendre de què han subsistit els seus pares i els seus iaios i com ha evolucionat el territori de la mà del sector”.

Al mateix temps, Albesa va recordar que aquest tipus d’activitat també pot ser de molt interès per al professorat, ja que “el Matarranya és molt ric en productes agraris i tenen la possibilitat de descobrir-los de molt a prop”.

Més informació: |