L’Ajuntament de Morella reivindica el transport públic de qualitat, davant de la falta d’inversió de la Generalitat

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 13 de novembre de 2012 .
Etiquetes: ,

El regidor de governació de l’Ajuntament de Morella, Ernest Blanch, va participar en la reunió dels alcaldes de la comarca dels Ports, amb la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig. Una trobada que l’edil considera “sorprenent”, pel fet que la reunió va tindre com a objecte que “el servei de transport públic continuarà tenint els mateixos problemes un anys més, després de 17 anys de governs del Partit Popular en la Comunitat”. Segons l’edil, “ens van cridar per a dir-nos que tot seguix igual. Ningú dels nostres ciutadans entén que es convoque a una reunió en eixos termes; és com si ens cridaren per a afirmar-nos en una reunió que el sol és groc o el cel és blau, i este regidor, ha de reconéixer que tampoc”. A més, indica que “l’única qüestió de millora es va centrar en indicar com a hipòtesi llunyana la possibilitat de fer compatible el servei escolar amb l’autobús de línia per a augmentar algun servei, però és una qüestió que queda molt a costa d’una legislació que no pareixia que s’haguera estudiat en profunditat”.

Blanch no entén que “la consellera presumisca de que s’ha millorat el transport públic a Morella en l’últim any, perquè els nostres veïns i veïnes saben que no és veritat”. Per al regidor de governació, “Morella i la comarca dels Ports arrosseguen els mateixos problemes i falta d’inversions en transport públic de les dos últimes dècades i, per això, decep que tots els informes i consultes fetes als municipis, no apareguen en estes reunions”. A més, afig que “en el present any, l’eliminació de línies escolars s’ha unit a la falta de millores en l’autobús de línia, la desaparició del pla de transports comarcal de la Generalitat o l’absència de pressupost per al transport a la carta que havia anunciat la Diputació Provincial, i són obstacles evidents per al funcionament adequat d’un sistema de transport públic deficient”.

. Transport en diumenge

En la reunió d’ahir, la part reivindicativa en matèria de transport residia en sol·licitar que el diumenge hi haja transport públic en la comarca. Ésta és una petició històrica dels plenaris de Morella, a instància, especialment, del sector turístic empresarial i de la comunitat educativa universitària. Cal indicar que un dels hàndicaps de les visites turístiques a Morella i comarca és que no es pot fer una estada de cap de setmana a través de transport públic. En esta línia, Blanch subratlla que “els empresaris i ajuntaments d’interior estan fent grans esforços per a millorar la qualitat turística, però el transport fa massa temps que és una de les assignatures pendents per a convertir el nostre destí en més atractiu per als potencials visitants”.

L’edil morellà considera que “Morella hauria de tindre un transport públic i de qualitat, set dies a la setmana, per a millorar les condicions de vida dels nostres veïns i per a atraure a un nombre més gran de visitants”. Per contra, destaca el servei que presta el consistori amb el taxi. “L’Ajuntament de Morella aposta pel servei de taxi per a tota la població, que fa que molts turistes puguen arribar a Morella fora dels encasillats horaris de la resta del transport públic”, apunta l’edil.

El Taxi de la localitat rebaixa les seues tarifes habituals per a serveis relatius a atenció mèdica, que són desplaçaments fins a Vinaròs, i posa especial atenció en les característiques de les persones que poden utilitzar-lo, especialment si són majors, discapacitades o famílies nombroses. Finalment, Blanch assenyala que “és el que podem realitzar des del municipi i, ens agradaria que la resta d’administracions també concedira la importància que mereix esta qüestió, especialment per a les zones d’interior com la nostra”.

Més informació: |