Moliner visita la restauració de les pintures de l’ermita de l’Avellà

comarquesnord.cat . Catí . dimarts, 13 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha interessat pels treballs de recuperació de les pintures murals de l’ermita de la Verge de l’Avellà de Catí. “Una iniciativa que permetrà posar en valor un gran patrimoni històric que servirà de reclam per a l’arribada de visitants i noves oportunitats turístiques”, segons Moliner.

Aquesta actuació permetrà deixar les pintures murals sobre un suport inert, de manera que les humitats exteriors i de capil·laritat del mur no afecten a les pintures com està succeint ara. El diputat provincial, Pablo Roig, i l’alcalde de Catí, Manuel Puig, acompanyaven al president en la visita a la restauració, que és finançada per la Diputació de Castelló, l’Ajuntament de la localitat i el Bisbat de Tortosa.

En aquesta primera fase es restauraran, mitjançant una innovadora tècnica, les pintures d’una capella, que seran traslladades a València per al seu tractament i retornades a l’emplaçament original. D’altra banda, Moliner ha signat un conveni amb l’alcalde de Catí amb el qual la institució provincial es compromet a solucionar un problema d’enderrocs que ha tingut el municipi. “La nostra missió és estar al costat dels ajuntaments en un moment complicat com a este, qualsevol petita aportació és fonamental i la Diputació continuarà sent l’aliada que els permet garantir la prestació de serveis que ens reclamen els ciutadans”, ha apuntat Javier Moliner.

Més informació: | |