Gustavo Alcalde: “Una vaga general és una trava a la nostra eixida de la crisi”

comarquesnord.cat . Vaga general . dimecres, 14 de novembre de 2012 .

El Delegat del Govern d’Espanya a Aragó, Gustavo Alcalde, va comparèixer ahir a la tarda a la seu de la Delegació del Govern amb motiu de la jornada de Vaga General que es va viure a la comunitat. En la seua intervenció, Alcalde va explicar que va ser una jornada que es va caracteritzar per la “normalitat, dins del que és una jornada d’aquest tipus”. En relació amb la participació, el Delegat va assenyalat que aquesta va ser baixa en el conjunt de la comunitat.

Gustavo Alcalde va destacar el consum energètic com a dada objectiva per conèixer la participació en la vaga general. Així, va informar que aquest va baixat en un 9,8% entre el real i el previst durant la jornada de vaga. Això vol dir que en aquesta jornada de vaga va existir una major activitat que en la passada, celebrada al març.

Gustavo Alcalde va considerar que amb aquest grau de participació “s’ha demostrat que els ciutadans, en general, no volen participar en una vaga perquè ja tenen bastants problemes” que afrontar “dia a dia pel seu treball”. I en aquest sentit, va indicar que una vaga general ara mateix és “una traveta a la sortida de la crisi, una pedra que es penja dels peus del conjunt de la societat precisament quan pretén sortir del pou”.

Així mateix, el Delegat va argumentar que un dia de vaga costa al país entre 2.000 i 4.000 milions d’euros, a més del “greu perjudici perquè la credibilitat a l’exterior queda tocada amb escenes com les que hem viscut”. Per això, Gustavo Alcalde ha apostat per un “esforç col•lectiu” per a sortir d’aquesta difícil situació i va animar a la societat a “posar el millor dels nostres esforços”.