Llum verda a la rehabilitació de la muralla de la Porta Ferrisa

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 15 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha aprobat avui, en la comissió d’obres i ratificarà l’acord demà en la junta de govern, la concessió de la llicència d’obres perquè s’escometen els treballs de rehabilitació del tram de muralla que va de la Torre del Panto a la Porta Ferrisa. En esta zona, es van enfonsar uns deu metres de muralla per les pluges torrencials, el passat mes d’agost. Per això, el consistori destaca que la gestió eficient i l’agilitat a l’hora de donar una resposta, han aconseguit que es comence a solucionar el problema en menys de tres mesos.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, subratlla que “la rehabilitació d’esta zona servirà per a reparar el tram de muralla caiguda i una zona annexa que també es trobava deteriorada”. Per això, assenyala que “esta actuació és important i servirà per a seguir l’avançat procés de rehabilitació del nostre patrimoni”. Les obres no afectaran a les visites al castell.

A més, el primer edil explicava que “quan es va produir el despreniment, els tècnics de l’ajuntament van realitzar els informes necessaris i es van posar en contacte amb el Ministeri de Cultura, que és el titular, per a traslladar-li la necessitat de declarar l’actuació com urgent”. Un mes després d’estos contactes, ja es van produir les reunions amb els tècnics de l’administració central i, la posterior visita, en la que va poder conéixer de primera mà l’estat de la muralla. En eixa trobada, el primer edil també li va exigir que es prioritze la rehabilitació de la Torre de la Font Vella, quan es tornen a consignar fons amb càrrec a l’1% cultural. En este sentit, cal recordar que el Govern va aprovar destinar estos fons a este projecte, però mesos després va paralitzar estes assignacions.

Durant esta mateixa setmana, l’alcalde de Morella també ha mantingut reunions amb l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya i els arquitectes encarregats del projecte, per a preparar el començament de les obres. L’actuació de recuperació de la muralla que va des de la Porta Ferrisa i la Torre del Pantó suposarà una inversió de més de 400.000 euros, amb càrrec al Ministeri de Cultura. Les obres començaran en els propers dies.

Més informació: