Una fugida de gasoil de 500 metres crea diversos incidents a l’entrada de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 15 de novembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Una impressionant fugida de gasoil ha posat este matí de dijous moltes complicacions als conductors a l’entrada de Morella. La relliscosa taca s’ha estés uns 500 metres, des de la carretera Castelló, a la zona dels Llavadors en els habitatges del Tint. Desenes de cotxes han patit les conseqüències de l’abocament i, afortunadament, cap ha acabat eixint de la via patint un accident. Les principals incidències van ser algunes virolles i pèrdues de control en un dels accessos de la localitat més utilitzats.

En l’encreuament més proper al portal de Sant Mateu, que enllaça amb la carretera local direcció Forcall, va ser on es va registrar major perill. En aquell punt, es creu que va ser on es va originar la caiguda del combustible, encara que ni la Policia Local, ni els Bombers del Parc de Morella, que han actuat en les labors de neteja, tenien una conclusió sobre les causes.

Els xofers afectats indicaven que “estava molt relliscós, era com conduir sobre gel, vaig haver de pegar una ‘volantà’ per a no eixir de la via” indicava un jubilat que va passar per el tram. El Policia Local, Juan Amela, assenyalava que “abans que es posaren a treballar els Bombers era impossible mantenir-se en peus en la part de la carretera afectada pel gasoil, a més estava banyat per les últimes pluges el que dificultava la circulació”. Les causes es desconeixen “s’hauria originat sobre les 10 del matí, quan ens han començat a avisar del perill que comportava aquesta situació” assenyalava l’agent.

Ràpidament, s’ha regulat el trànsit i els Bombers han iniciat les actuacions de neteja “tirem un desgreixador, com el qual es pot utilitzar a casa, però molt concentrat que es diu Ciclón” indicava un dels voluntaris del cos de Morella. Les labors s’han centrat a tirar aigua amb una mànega a pressió i anar afegint el component desgreixador perquè reduïra els efectes del combustible en la via. Mentre, un altre bomber s’encarregava amb un raspall d’intentar fer saltar el màxim possible el gasoil. Pràcticament no es podia veure, però en ser tan llarga la taca, en alguns punts es podia veure el color negre que ha deixat el combustible.

El que si es notava era la forta olor que ha deixat l’abocament en tot el tram, paral·lel a la muralla i en l’entrada per la carretera Castelló.

Més informació: |