Vallibona celebra les Jornades Micològiques

comarquesnord.cat . Vallibona . diumenge, 18 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Els dies 17 i 18 de novembre del 2012 es van celebrar a Vallibona les III Jornades Micològiques al Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Aquest any organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Vallibona i el Parc Natural, amb la col·laboració de Somival, Arabogues, el Col·lectiu Avinsilona i l’Associació cultural Amics de Vallibona.

“La participació ha sigut semblant a l’any passat, una seixantena de visitants, entre els quals hi ha persones que ja van vindre l’any passat. Aquest any, s’han sumat  a les jornades, uns quants xiquets que han mostrat molt d’interés pel món dels bolets”, apunten des de l’organització.

Les condicions meteorològiques de setmanes anteriors, molta pluja i poc fred, van afavorir la possibilitat de trobar molts bolets. Cal dir que ha sigut espectacular la varietat i quantitat de bolets que s’han trobat.

L’eixida de reconeixement de bolets del dissabte, “en els boscos del Mas de Boix, va estar limitada per la pluja que, si bé a primera hora ens va respectar, a mig matí va aconseguir que tots els participants es banyaren. Malgrat això, els bolets ho van compensar i la gent va tornar al poble satisfeta”, asseguren.

La identificació va ser a càrrec de Pepe Alvárez i Almudena Erasun de Somival que durant el dissabte i també diumenge van estar oferint tallers d’identificació a tots els participants. I posteriorment, l’exposició dels bolets recollits i identificats en la sala de l’Antic Hospital del poble. Els bars del poble van oferir un menú especial de bolets i l’oportunitat de poder parlar tranquil·lament amb els participants sobre micologia i altres temes de caràcter ambiental.

Dissabte de vesprada hi va haver la xerrada de Natàlia Jiménez i Víctor Reverté d’Arabogues sobre el bolet com a recurs del bosc i de la seua regulació en la Comunitat Valenciana i en altres regions veïnes. A continuació José Agustín Amela de Somival va parlar sobre la toxicitat dels bolets.

La jornada del diumenge va estar dedicada al aspecte gastronòmic dels bolets. En primer lloc, Almudena de Somival va oferir una xerrada sobre la conservació i cuina dels bolets; i a continuació els cuiners Sento Cuartiella i Ramón Nollà ens van delectar amb unes receptes amb bolets en directe.

Per concloure, “cal destacar la bona acollida i col·laboració per part de la població local”.

Més informació: | |