Els pressuposts de la Generalitat Valenciana per al 2013 no deixen ni un sol euro per als pobles dels Ports

comarquesnord.cat . València . dimarts, 20 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any vinent, deixen totes les àrees que afecten als municipis dels Ports baix mínims. No sols no destinen ni un euro per als pobles -sent una de les deu comarques que no rebrà res- sinó que lleven un 10% del canon que les empreses eòliques paguen com a compensació per tenir instal.lats els aerogeneradors.

Aquestos comptes que no dubten a restar altres més de 1000 milions a les àrees de sanitat, educació i serveis socials, o destinar 400 milions menys que enguany a pagar medicaments, dediquen, no obstant, 126 milions d’euros a la partida de grans esdeveniments.

Els pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent, tampoc recolzen la economia productiva. Retallen un 50% la partida destinada al foment de l’ocupació. La inversió, tant en industria com en turisme, es queda en un terç respecte enguany; el capítol per a turisme d’interior desapareix; el programa de desenvolupament rural es deixa en la meitat de consignació; agricultura tindrà un 23% menys.

El grup parlamentari socialista, a través del diputat Oscar Tena, afirma que “no és tolerable en aquestos moments que el Partit Popular no canvie les seves prioritats”. Els socialistes han presentat varies propostes per a que a través de recaptar més als que més tenen, els ingressos de la Generalitat augmenten en 580 milions per destinar-los a polítiques d’economia productiva, sanitat i educació. També aposten per demanar, al govern central, una moratòria del deute pel Fons de Liquidés Autonòmica.

Els grups de la oposició han presentat esmenes a la totalitat per aquestos comptes; esmenes rebutjades pel Partit Popular, que considera que aquestos són uns comptes “responsables, seriosos i honestos amb la situació econòmica i els valencians”.

Més informació: | | |