Les germanes de la Consolació avançaran la paga del mes de juliol als treballadors de la residència

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 20 de novembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Porten una setmana reivindicant-se per tal que la Generalitat Valenciana els pague el que els endeuta. Els treballadors i les treballadores de la Residència de la Tercera Edat de Morella acumulen quatre mesos i mig treballant i sense rebre el corresponent salari. Durant tots estos dies de protestes, han rebut el recolzament de l’Ajuntament de Morella, dels centres educatius, de l’organització de l’Aplec dels Ports, dels propis residents del centre i també dels veïns i veïnes d’arreu de la comarca. Tots ells han format part també d’esta crida a la responsabilitat de la Generalitat Valenciana. En este dimarts, el soroll ha tornat a ser una constant durant els 10 minuts d’aturada. Un soroll que tan sols ha baixat amb la lectura del manifest.

El context pel qual travessen els treballadors de la ‘San Juan Bautista’ és asfixiant. Moltes famílies depenen exclusivament d’un salari que el Consell no abona. Per eixe motiu i per tal de frenar esta difícil situació, les germanes de la Consolació avançaran el pagament corresponent al mes de juliol. Un avanç que no és una solució al problema, però que sí que pot reconfortar els treballadors. Les Germanes de la Consolació han sol·licitat una reunió amb la Generalitat Valenciana per tal de demanar explicacions al respecte i també per tal d’exigir un calendari de pagaments.

De moment, les treballadores i els treballadors de la Residència de la Tercera Edat de Morella rebran el pagament corresponent al mes de juliol gràcies a un prèstec que han demanat des de la Congregació de les Germanes de la Consolació. Per la seua banda, les manifestacions continuaran a l’espera d’una reacció responsable per part del Consell.

Més informació: |