Després de tres anys, s’han reprès les obres del nou pont de Sorita

comarquesnord.cat . Sorita . dijous, 22 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Aquesta millora va ser licitada al octubre de 2007, i en el darrer trimestre de 2008 es va realitzar una gran presentació amb la col.locació de la primera pedra. Abans de que acabara eixe any l’empresa adjudicatària va deixar els treballs. La premsa parlava, llavors, de problemes econòmics per part de la Conselleria, però el conseller del ram, en aquell moment, va al.legar una errada de càlculs en una de les peces prefabricades, que es resoldria en breu.

No ha estat en breu, per que han hagut de passar tres anys sencers, però les màquines han tornat al Bergantes. En el pressupost d’aquest 2012, s’havien consignat 1’2 milions d’euros, que eren, de fet, una de les poques partides que es contemplaven per a la nostra comarca. Quasi ha acabat l’exercici, i tal vegada no sigue la millor època per començar, per les pluges i la crescuda del riu, però per fi s’han représ els treballs.

En aquestes primeres setmanes, no ha hi hagut sort en el temps. La pluja ha impedit treballar moltes jornades, i la crescuda del riu impedeix la instal.lació de les basses del pont. L’empresa encarregada és SEDESA.

Es tracta principalment de crear un pas per sobre del Bergantes més ample que l’actual. En l’actualitat, la CV-14 salva el riu amb un pont estret que presenta moltes dificultats per a l’important trànsit de camions que el travessa. També s’adequa la variant de Sorita, eliminant un tram de perilloses corbes.

El termini per a executar la millora s’ha marcat en 12 mesos, però s’ha pogut aprofitar part dels treballs de desmonte ja realitzats, en lo qual si tot va be, podrien finalitzar abans.

Més informació: | |