Oscar Tena aposta per crear una plataforma amb els afectats pel fracking

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 22 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’Alcalde de Vilafranca i diputat autonòmic, Óscar Tena, creu necessària la creació d’una Plataforma que integri a tots els ajuntaments afectats pel fracking a les comarques castelloneses dels Ports i el Maestrat, així com la turolense del Maestrazgo. Segons Óscar Tena “també hauria d’integrar a les associacions i cooperatives agropecuàries, turístiques, sindicats i associacions cíviques de la zona”. L’objectiu inicial del col·lectiu hauria de ser, en opinió de l’alcalde i diputat “analitzar l’impacte sobre la salut, els sectors econòmics tradicionals (agropecuari, turístic,…) i el medi ambient de la zona que podria suportar la fractura hidràulica (fracking); tècnica necessària per a l’explotació dels hidrocarburs per part de les empreses americanes.”

Per a Óscar Tena “els representants municipals tenen l’obligació d’informar-se bé sobre el polèmic mètode del fracking i analitzar detingudament el que que ha succeït en EE.UU, on hi ha centenars de casos de contaminació de l’aigua subterrània”. L’alcalde i diputat considera “necessari contactar amb experts per contrastar la informació facilitada per l’empresa interessada el passat dia 30 d’octubre en l’acte celebrat en la Diputació de Castelló. És imprescindible comptar amb informes d’experts independents (geòlegs, edafólogos, hidrogeólogos) en definitiva científics que aportin informes tècnics sobre aquest tema”. El primer edil de Vilafranca i diputat autonòmic ha remarcat que “en l’acte celebrat a Xert, el catedràtic de geologia José Luis Simón Gomez va afirmar “que les formacions del període Juràsic on presumiblement es volen extreure els hidrocarburs se situen contigües i intercalades amb aquelles altres que alberguen l’aqüífer del Maestrazgo” . Segons aquestes conclusions, en paraules d’Óscar Tena “és molt difícil garantir que no es va a contaminar aquest aqüífer. cal recordar que el fracking requereix de la injecció d’un coctel de centenars d’additius químics, alguns d’ells tòxics i cancerígenos per aconseguir la fractura hidràulica”

Per Tena “ningú pot eludir la seva responsabilitat davant un tema molt seriós que pot posar en perill el futur de sectors econòmics tradicionals de la zona, la qualitat de l’aigua subterrània que proveeix a desenes de municipis, així com el medi ambient, principal valor d’aquestes comarques”

. Acte a Vilafranca

Óscar Tena ha manifestat la seva intenció de convidar a tots els representants municipals de les zones afectades a un acte informatiu que se celebrarà el dissabte dia 1 de desembre a les 17 hores, en el saló d’actes de la Casa de Cultura de Vilafranca.

Més informació: | |