Els jóvens commemoren el Dia Internacional contra la violència de gènere amb diverses activitats

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 23 de novembre de 2012 .

Els jóvens del Matarranya van commemorar el passat divendres 23 de novembre el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere (25 de novembre). D’aquesta manera, les antenes informatives, Comarca del Matarranya i IES Matarranya van col•laborar en la realització de diverses activitats en el centre educatiu i que tenien com a principal objectiu conscienciar els jóvens sobre aquesta lacra.

Concretament, durant el matí de divendres, diversos tècnics comarcals acompanyats per les antenes informatives van estar repartint xapes amb el llaç violeta que commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere a tots els joves que es van acostar fins a la taula informativa que es va instal•lar a la biblioteca de l’IES Matarranya. A més, durant aquesta jornada també es va projectar a la biblioteca del centre educatiu, un petit curt en el qual s’intercalaven imatges de treballs audiovisuals contra la violència de gènere amb fragments d’un debat que van fer les antenes informatives respecte a aquest tema. Finalment, durant la nit del dissabte 24 les antenes informatives van repartir posa-gots amb lemes contra la violència de gènere en diversos pubs del territori.

. Un mes treballant

Tot i que els actes públics van tindre lloc el divendres 23, els diferents participants i organitzadors de les activitats van començar a treballar a principis d’octubre. “El projecte es va posar en marxa l’octubre. Després de la reunió de la taula de coordinació contra la violència de gènere ens vam posar en contacte amb l’institut i vam començar a treballar”, va explicar Eva Antolín, psicòloga de la Comarca del Matarranya.

D’una banda, es va realitzar un passi de curts sobre el tema a les antenes informatives que posteriorment van debatre sobre aquests i la seua pròpia visió de la violència de gènere. “El debat que van tindre les antenes es va gravar i després es va muntar amb fragments dels curts. El resultat és el que el divendres van poder veure els alumnes de l’institut”, va explicar Antolín.

A més, en les següents setmanes es va realitzar un treball de creació de lemes contra la violència de gènere coordinat pels professors del centre educatiu en les hores de tutoria i que finalment va donar com a resultat les frases “que s’han inclòs en els posa-gots que s’han repartit en diversos punts de la comarca”.

. L’objectiu, els jóvens

En aquesta ocasió tot el projecte es va dirigir als joves del Matarranya que “són els que en un futur podran canviar les coses” i que “estem molt contents per la manera en què han participat”, ha afirmat la psicòloga.