Les protestes dels treballadors de la Residència es traslladen a Castelló

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 23 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Una representació de treballadors i treballadores de la Residència de la Tercera Edat de Morella s’han traslladat esta jornada a Castelló, per manifestar-se davant la Casa dels Caragols, seu del Consell a la capital de la província. Allí, han desplegat les pancartes que ja han mostrat en els actes que desenvolupen a les portes del centre morellà. La participació de part del planter de la Residència s’ha degut a una manifestació convocada des d’altres centres de característiques similars al de Morella que també estan patint el deute de la Generalitat.

La situació és “insostenible” com han assenyalat des del principi, amb un deute de quatre mesos de la nòmina. Els 41 treballadors i treballadores no cobren des del mes de juliol. Les Germanes de la Consolació, gestores del centre, van informar que esta setmana cercarien un préstec per, al menys, poder fer front al pagament del sou del mes de juliol. El deute total del Consell amb esta Residència és de 900.000 euros. Normalment, el pagament es feia en dos quotes al llarg de l’any. Este 2012, encara no ha aplegat cap.

En aquesta jornada de divendres, s’ha viscut un fet bastant curiós, ja que el comunicat que es llegeix tots els dies a la porta de la Residència, que exigeix a la Generalitat Valenciana el pagament del deute, ha estat llegit per José Agustín Amela, membre del partit que està al govern valencià i que fa uns dies va ser nomenat president del PP de Morella.

Més informació: | |