La Unió Musical de Vilafranca celebra Santa Cecília

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 24 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La Unió Musical de Vilafranca ha celebrat durant els dos darrers caps de setmana, la festa de la patrona dels músics, Santa Cecília. Aquest dissabte tenia lloc l’acte central d’aquesta celebració amb el Concert al Parador de Festes que reunia a nombrós públic.

La Unió Musical de Vilafranca iniciava la seua actuació amb ‘La Gazza Ladra’ de Gioachino Rossini, escrita l’any 1817. Es diu que Rossini es va tancar en una habitació el dia abans de la primera presentació per escriure l’obertura i va tirar els papers per una finestra als copiadors que acabarien la part orquestral.

La primera part del concert es completava amb ‘Cançons de Mare’, del compositor valencià Rafael Talens, mort en aquest any 2012. La Unió Musical de Vilafranca rendia homenatje a un compositor que va ser professor del director Pau Monfort i del que la banda de Vilafranca interpreta habitualment moltes peces.

A la segona part del concert de Santa Cecília, la Unió Musical de Vilafranca, dirigida per Pau Monfort interpretaria ‘Hammersmith’ de Gustav Holst. Obra composada l’any 1930 i que s’inicia amb la representació del Tàmesi fluint per la ciutat de Londres.

Per completar el concert, la Unió Musical de Vilafranca oferia l’obertura ‘1812’ de Piotr Ilich Tchaikowsky. Peça escrita per commemorar la resistència rusa davant l’avanç de la Grand Armée de Napoleó. L’obertura ‘1812’ va ser estrenada a Moscú el 20 d’Agost de 1882 i és coneguda pel seu apoteòsic final , que inclou una salva de dispars de canó i retruc de campanes.

La Unió Musical de Vilafranca, tancava amb el concert els actes de Santa Cecília, iniciats la passada setmana amb diferents campionats i activitats lúdiques i el cercavila per arreplegar als nous músics. Andrea Prades, Cecilia Tena i Lucía Loras amb la flauta, Alba Vives amb el saxo i Mar Zandalinas amb la percussió. A més, Diego García i Sergio Andrés han complert 25 anys com a músics de la banda de Vilafranca i s’els lliuraria un reconeixement al descans del concert per la seua brillant trajectòria com a solistes amb el clarinet i la flauta respectivament.

Els membres de la Unió Musical de Vilafranca celebrarien per la nit a un restaurant del municipi, el tradicional sopar del dia de Santa Cecília.

Més informació: | | |