Morella celebra el primer aniversari de la consecució del Premi Patrimoni

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 26 de novembre de 2012 .
Etiquetes: ,

El 26 de novembre de 2011 és una data que ha passat a la història de Morella. Eixe dia, l’ajuntament de la localitat va rebre el premi Patrimoni, que atorga el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat. L’acte oficial d’entrega del premi es va celebrar a Càceres i va estar oficialitzat pel president d’Extremadura, José Antonio Monago, i alcaldes d’esta associació de municipis. Esta distinció que reconeix el treball que realitza el consistori en la recuperació i posada en valor del seu conjunt monumental. Morella celebrarà este aniversari, amb distints actes en el mes de desembre i, a més, està establint relacions per a col·laborar amb algunes de les ciutats que formen part d’esta entitat.

Entre les activitats organitzades, destaca l’acte institucional del dia de la Constitució, que tractarà sobre el patrimoni de la localitat. L’historiador Pep Querol oferirà una conferència baix el títol “Castell i Muralles: la crisi del 31 de maig de 1856”. Així també, en este mes, es realitzaran distintes visites guiades i alguns actes en l’interior d’edificis monumentals.

En este primer any, la localitat també ha mantingut relació amb algunes ciutats que tenen la declaració de Patrimoni de la Humanitat. Un contacte que es va poder veure durant la celebració del 53 Sexenni, amb la visita d’autoritats d’algunes d’estes localitats, com el regidor de cultura de l’Ajuntament de Toledo, Jesús Àngel Nicolàs. A més, s’estan concretant altres activitats, que s’anunciaran en els pròxims dies.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “el premi Patrimoni és un dels guardons més importants que ha rebut Morella, ja que reconeix el gran esforç que ha realitzat l’ajuntament en rehabilitació de patrimoni, en les últimes dues dècades”. Per això, afig que “Morella va viure un moment històric fa un any a Càceres i, amb estos actes volem recordar la importància que té este premi per a la ciutat”.

La Universitat Jaume I va ser l’entitat que va presentar la candidatura de l’Ajuntament de Morella per a aconseguir el premi Patrimoni. Amb esta distinció, el consistori va unir el seu nom al del Centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO, l’equip d’investigadors d’Atapuerca i la Fundació Santa Maria la Real d’Aguilar del Campo, en el palmarés d’este premi del Grup de ciutats Patrimoni de la Humanitat.

L’aniversari d’este premi també ha coincidit amb la notícia de la rehabilitació de la muralla de la Torre del Pantó a la Puerta Ferrisa, que començarà en breu.

Més informació: |