Pena-roja fa una aposta per la biomassa aixecant una nau dedicada al palet

Des de fa un mes, al polígon industrial del poble treballa una empresa especialitzada en gestió forestal
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Pena-roja de Tastavins ha mostrat la seua aposta ferma per la gestió forestal i la biomassa després d’aixecar una nova nau en el seu polígon industrial que pretén dedicar, en la mesura del possible, a l’emmagatzematge i l’assecat de palet. En breu es farà públic el concurs de lloguer de la nau, que segons van destacar des del mateix consistori es vol destinar a aquesta tasca. De fet, i des de fa un mes, al polígon de Pena-roja hi treballa una empresa dedicada a la transformació de residus orgànics i a la gestió forestal.

Segons va explicar l’alcalde de Pena-roja, Francisco Esteve, per a l’ús d’aquesta tercera nau “estem obert a totes les empreses que ho desitgin”, tot i que “en un principi l’interès va associat al món de la gestió forestal”, ja que “el polígon industrial es vol dedicar a empreses vinculades a la biomassa”. Aquesta nau seria de lloguer i serà la tercera que s’aixeca al polígon industrial de Pena-roja de Tastavins. Una d’aquestes dos naus la utilitza l’Ajuntament com a magatzem i com vestidors del camp de futbol, mentre que en la segona s’ha instal•lat una empresa dedicada a la gestió forestal.

. Un mes treballant

Esteve va recordar que aquesta nova empresa “porta més o menys un mes treballant, després de mesos de proves i el problema que hi va haver amb la connexió a la xarxa elèctrica, que va ser una vergonya”. Per això, l’alcalde de Pena-roja de Tastavins va agrair “la paciència que ha tingut l’empresa” davant aquest imprevist. En relació al desenvolupament del polígon industrial de Pena-roja i les seues corresponents naus, Francisco Esteve va recordar que ha suposat una important inversió de 150.000 euros que ha comptat amb aportacions del Pla Reindus, ajudes de la Diputació Provincial i fons municipals.

Des de fa anys Pena-roja de Tastavins aposta fermament per les energies netes i la gestió forestal. Entre altres propostes, el municipi va plantar tres hectàrees de xops dedicats a la biomassa.

Més informació: |