Primera nevada generalitzada als Ports, dèbil però amb fort vent

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 28 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Els Ports ha viscut la matinada de dimarts a dimecres la primera nevada generalitzada de la temporada. No serà una nevada que passi a la història, ni molt menys, però s’esperava en ganes. Els veïns s’han aixecat amb un paisatge blanc, però molt poca cosa, el que es coneix popularment com ‘saladetes’. La precipitació a Morella ha estat de 8 litres per metre quadrat amb una mínima de -0,5 graus. A Vilafranca s’han acumulat 1,1 litres per metre quadrat amb mínima de mig grau positiu.

Aquest lleuger espisodi no ha causat problemes a les carreteres principals, però com sempre, es demana precacució. En algunes secundàries, en els primers moments es podia veure un dit de neu, que no ha causat dificultats rellevants. El dispositiu preparat ha funcionat i des de primera hora. Tant els bombers voluntaris, com el manteniment de la N-232, han actuat en les vies dels Ports.

El que de nou ha creat la nevada ha estat una gran expectació a les xarxes socials. Són molts els que des de bon matí estan penjant fotos d’este episodi meteorològic. Des de Castell de Cabres, on ha nevat més, el propietari del Mesón La Vila, el tinent d’alcalde, Xavi Queralt, ha estat dels que més ha informat des del primer moment. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, tampoc ha perdut l’oportunitat d’informar amb foto de com s’havien tenyit les teulades del municipi de blanc, o l’ajuntament de Castellfort ha ficat al seu Facebook una foto al port de Sant Pere.

Pareix que no caurà més neu durant este dimecres, donant pas a un panorama de fred incrementat pel fort vent que ja s’està vivint. Estem en alerta taronja segons l’AEMET per vents del nordoest que poden aplegar als 100 quilòmetres per hora que faran que la sensació tèrmica siga molt baixa. Temps d’hivern pur i dur a la nostra comarca.

Més informació: | | |