La Comarca estudia com oferir el servei de Transport Escolar a la Torre del Compte

comarquesnord.cat . Torre del Compte . dijous, 29 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

La Comarca del Matarranya estudiarà la possibilitat d’oferir el seu servei de Transport Escolar als xiquets de la Torre del Compte que van a classe a La Freixneda, encara que reconeix que “no serà fàcil”. Des de gener d’enguany, el Consell Comarcal ha posat en marxa un servei que beneficia els pares de Torredarques i Fórnols, ja que fins ara eren ells els que s’encarregaven de portar els fills a l’escola. Recentment, els pares de Torre del Compte també han sol•licitat aquest servei, i des de la Comarca del Matarranya van destacar en l’últim ple que s’estudiarà aquesta petició.

El president de la Comarca, Francisco Esteve, va explicar que “la possibilitat està una mica complicada” i va recordar que el Transport Escolar no és una competència de les comarques. Esteve va apuntar que “hi ha una possibilitat”. I aquesta passa per “repartir el servei dels dos pobles en tres”, cosa que faria que “una setmana al mes hi hauria un poble que no tindria servei”. Des de la Torre del Compte ja van avançar que “no volen traure servei a altres xiquets”, però “s’han dirigit a la Comarca perquè tenen dret i cal buscar una solució” justa per a tots.

. ’Ser com la resta d’Aragó’

El mateix Esteve va concretar que “a inicis de curs vam estar en contacte amb el Servei Provincial d’Educació per a mirar de trobar una solució”. Des de la Comarca “vam dir que estaríem per a la labor, però que calia buscar una solució” a l’actual servei de Transport Escolar. Esteve va reiterar que “des del territori, els pares exigeixen Transport Escolar com tots els alumnes d’Aragó i no es conformen en que pugui haver transport de matí però no de tarda”. Des dels CRA afectats han iniciat una recollida de firmes per a expressar la preocupació davant Educació, sent la DGA l’administració competent.

Ara per ara, els xiquets de Torredarques (que estudien a Mont-roig) i de Fórnols (que ho fan a La Portellada) són els que es beneficien d’aquest transport, i que fa la meitat dels viatges, de matí a un poble i de tarda a l’altre. Oferir aquest servei a Torre del Compte implicaria repartir el Transport Escolar en el calendari entre tres pobles, encara que des de la Comarca entenen les reivindicacions dels pares i recorden que el Matarranya està patint discriminació davant altres territoris. Els pares d’alumnes, mentrestant, estan encantats amb aquest servei, encara que els agradaria que cobrís tots els viatges diaris.

. ’Tots els alumnes són iguals’

En el marc del ple comarcal celebrat el passat dimecres 28 de novembre, el portaveu comarcal del PP, Juan Enrique Celma, va destacar que “la Comarca ha d’estudiar com es pot ajudar a tots els municipis que tenen aquestes necessitats”. Al mateix temps, va apuntar que “és un tema pressupostari que cal estudiar a fons”. Mentrestant, el conseller socialista Alberto Moragrega va dir que “es molt important que tots els alumnes de primària siguin igual”, i que no es visquin situacions com en el transport dels estudiants de secundària “que enguany s’han resolt”. També va recordar que “el Servei Provincial ha de fer un esforç. La Comarca està per la labor, però crec que” des de Terol “cal fer un esforç perquè es pugui compatibilitzar la vida familiar i educativa i que no siguin els pares qui desplacin els xiquets”.

Més informació: