Mont-roig recorre a l’assistència circumstancial de la secretaria de la Comarca

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 29 de novembre de 2012 .

La Freixneda no és l’únic municipi que ha requerit l’assistència circumstancial de la Secretaria de la Comarca del Matarranya. Des de meitats d’octubre, Mont-roig fa ús d’aquesta assistència, de caràcter circumstancial i en principi prevista per a un màxim de sis mesos. Així es va anunciar en l’últim ple de la Comarca, on es va destacar que dos municipis més, com La Freixneda i Torredarques, també han sol•licitat aquesta assistència. En el cas de Mont-roig, i segons les fonts consultades, aquesta assistència arriba després que el secretari del poble fos expedientat a inicis d’octubre.

Segons va explicar Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, després de l’últim ple comarcal, “l’assistència circumstancial és un servei més de la Comarca. Tenim informes que ho justifiquen i el pas que s’ha donat és el correcte”. Esteve va dir que aquesta situació es va donar per “diverses circumstàncies” i a través d’aquest servei circumstancial “no anem a solucionar res, sinó que fem que els pobles puguin fer el dia a dia, que l’ajuntament no estigui paralitzat”. A Mont-roig ja es rep aquesta assistència, mentre que Torredarques i La Freixneda seran els següents.

. Caràcter temporal

Des del grup socialista, per la seua banda, Alberto Moragrega va apuntar que “dos dels ajuntaments són del nostre partit”. En el cas de Mont-roig, “des del 11 d’octubre es va fer la petició” d’assistència de secretaria perquè no n’hi havia a l’ajuntament, i aquest servei circumstancial es cobrirà fins que el lloc “quedi cobert per una altra persona”. En relació a La Freixneda, cas explicat àmpliament a Ràdio Matarranya, “la situació és una mica diferent”, va apuntar Moragrega. “Es deu per excés de feina” del fins ara secretari, va afegir, i que es resoldrà amb la constitució d’una nova agrupació de secretaria.

Finalment, i des del PP, també van fer menció a aquesta assistència circumstancial als municipis de Mont-roig, Torredarques i La Freixneda. El seu portaveu, Juan Enrique Celma, va apuntar que “entenem que quan hi ha unes circumstàncies especials, creiem que s’ha de donar suport. Però ha de ser d’una forma temporal, ja que hi ha gent sense feina i que està molt preparada per a portar les secretaries”. Celma va assenyalar que l’assistència és de caràcter excepcional, i que “aquestes places li poden ser molt útils a persones preparades” i que cal que “puguin accedir a aquests llocs de treball”.