Morella recolza a les farmàcies i les residències i exigeix a la Generalitat que pague els seues deutes

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 29 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Morella ha celebrat aquest dijous una sessió plenària de caràcter extraordinari. En ella, es va abordar la qüestió dels impagaments de la Generalitat amb els col·lectius dels farmacèutics i residències. Després del debat entre els membres dels dos grups municipals, es va aprovar per unanimitat el suport als treballadors de la Residència Sant Joan Baptista de la localitat i, únicament amb els vots del grup socialista el suport als farmacèutics.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, afirma que “la desastrosa gestió de la Generalitat Valenciana està portant als veïns i veïnes a patir les conseqüències dels impagaments, especialment, en matèria de salut”. Per això, afegix que “exigim a la Generalitat Valenciana que complisca la llei i que pague a col·lectius tan afectats per estos deutes, com són els farmacèutics i els treballadors de la Residència”.

Cal recordar que les farmàcies de la Comunitat Valenciana han estat unes quantes setmanes de vaga perquè la Generalitat els devia més de 500 milions d’euros. Anit, se va desconvocar la protesta, però els deutes continuen existint. Pel que fa a la Residència, els treballadors porten més de cinc mesos sense cobrar i tots els dies, a les 12 hores, realitzen una concentració per a protestar per eixos impagaments que ascendixen a 900.000 euros. Blasco afirma que “en esta crisi s’està fent una cosa molt perillosa, com és jugar amb la professionalitat de les persones; perquè la Generalitat sap que les residències, els centres d’atenció sanitària o els ajuntaments, no podem baixar la persiana i no obrir durant uns quants dies i, d’això s’aprofiten”. Cal destacar que previ a la moció que va presentar el grup municipal socialista, també es va llegir una carta que van enviar els treballadors de la residència per a demanar el suport del ple en esta qüestió.

Respecte a la situació de les farmàcies, la regidora de benestar social considera que “també s’està aprofitant la crisi per a canviar el model i anar privatitzant i reordenant i, nosaltres defenem un model de sanitat pública i universal”. Per això, afirma que “no entenem que el PP de Morella no recolze esta moció i que justifique l’actuació de la Generalitat, quant els canvis que està plantejant poden perjudicar les comarques d’interior de la Comunitat Valenciana”.

A més d’estes dues mocions, en el ple extraordinari d’anit també es va aprovar, amb els vots socialistes, la modificació número 25 del Pla General d’Ordenació Urbana, per a canviar-lo a sòl urbanitzable. Ésta té com a objectiu reordenar tot l’Hostal Nou i, l’aprovació d’ahir pretén que se solucionen els valors cadastrals dins del 2013.

Més informació: | | |