Morella recorda el 53 Sexenni amb una mostra fotogràfica

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 1 de desembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Més de 50 participants i més de 1.000 fotografies rebudes. Esta és la quantitat d’imatges que, des d’avui, recorden el 53 Sexenni de Morella a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament. L’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, junt amb el primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, i l’edil de festes, Amadeu Bordàs, han oficialitzat l’acte d’inauguració de la mostra “El Sexenni de les fotos”, que ha comptat amb l’assistència de més de cent veïns.

Bordàs ha destacat que “gràcies al treball de tots els veïns, carrers, danses, gremis, conventets…, el 53 Sexenni va ser un gran èxit i, en esta exposició es pot veure un reflex del que significa esta festa per als morellans i morellanes”. En la mostra, es poden observar els carrers, els assajos de les danses, la Rogativa, l’entrada de la Mare de Déu, la Processó General, els gremis, les danses, els retaules i, en definitiva, un ampli mostrador dels elements més representatius del 53 Sexenni.

En total, l’Ajuntament de Morella ha rebut més de 1000 fotografies per a participar en l’exposició. Entre elles, s’ha realitzat una selecció per a adaptar-les a les característiques de les sales d’exposició. La resta de les mateixes es projecten en una pantalla. La mostra es completa amb imatges de l’arxiu fotogràfic Pascual i amb elements típics de la festa. En tres vitrines, es poden observar altres tantes plaques de vidre positivadas amb imatges del Sexenni de 1916. A més, també formen part de l’exposició dos vestits de Llauradoret i de Pastoreta, dels anys 40 i un photocall amb les imatges de la Reina Esther, un Tornero i un component de la dansa d’Arts i Oficis.

Més informació: | |