El projecte Aurora genera molt d’interès i supera les expectatives

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 3 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

La posada en marxa del Projecte Aurora a la Comarca del Matarranya ha superat totes les expectatives a nivell de participació. De fet, des que l’entitat comarcal va donar a conèixer la iniciativa han estat moltes les dones que s’han posat en contacte amb les tècniques comarcals competents. “Ha superat totes les nostres expectatives. En aquestes setmanes s’han inscrit 65 persones per participar i ens han demanat informació moltes més”, va explicar Eva Antolín, psicòloga de la Comarca del Matarranya.

Un cop finalitzat el procés d’inscripció va tindre lloc la selecció del grup d’entre 25 i 27 persones que van participar en el projecte. Aquesta selecció es va realitzar amb els criteris establerts pel Institut de la Dona, entitat que promou el programa, i que busquen oferir una oportunitat a les persones més desfavorides. D’aquesta manera, ser major de 45 anys, portar molt temps aturada, no tindre cap tipus de formació o reincorporació al mercat laboral després d’anys exercint la funció de mestressa de casa, han estat algunes de les característiques valorades per entrar a formar part del grup final.

. Grup de suplents

En aquest sentit, Antolín va voler remarcar que “hem estat el més objectives possible seguint les pautes marcades per l’Institut de la Dona”. A més de les seleccionades, des de la Comarca del Matarranya també s’ha escollit un grup de 6 suplents per si es donés el cas que alguna de les seleccionades en primera instància finalment no desitgés participar en el projecte. “S’ha creat un grup de suplents perquè és projecte que requereix molt compromís i igual alguna de les seleccionades al final no es veu capaç d’assumir aquest compromís”.

Si es així, “avisarem a alguna de les dones del grup suplent”, va explicar la psicòloga. Després de la selecció, aquestes últimes setmanes de novembre es van realitzar les primeres reunions de treball amb les dones que finalment participaran en el projecte. De fet, el passat dimecres dia 28 va tindre lloc la primera sessió de treball a la seu de la Comarca del Matarranya a Valderrobres. Aquesta primera trobada de treball va servir per que les diferents participants en el projecte es coneguessin i van fer un primer contacte entre elles.

. Primers cursos de formació

A més, les tècniques responsables del programa els van facilitar els primers materials de treball i els van explicar com es desenvoluparà el projecte “Aurora” en els pròxims mesos. Posteriorment, si tot segueix el curs previst, durant el mes de desembre es realitzarà el primer curs de formació, que serà d’informàtica, emmarcat dins el programa “Aurora”. “El primer curs no només servirà per posar unes bases informàtiques sinó també per conèixer al grup i perquè elles comencin a interactuar amb les seues companyes amb les quals treballaran durament durant els pròxims mesos”, va afirmar Antolín.

Finalment, cal destacar que des de la Comarca del Matarranya s’obriran al públic general els cursos de formació que es realitzin dins de “Aurora” i que es seguirà treballant en altres projectes més adequats per a totes aquelles dones matarranyenques que per les seues característiques formatives no han pogut participar en aquest programa promogut per l’Institut de la Dona.

Més informació: