Morella critica que la Generalitat Valenciana anul·le la subvenció de municipis turístics

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 3 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha criticat que la Generalitat Valenciana haja anul·lat la compensació de municipis turístics concedida per a l’any 2010. Esta eliminació es va conéixer la passada setmana, amb la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. A més, l’administració autonòmica deu esta línia d’ajudes des de l’any 2007.

El primer tinent d’alcalde, Rafael Pallarés, critica la falta d’agilitat i mala planificació de la Generalitat. Així, explica que “les subvencions corresponen a l’any 2010, els expedients es van presentar en 2011 i, en els últims dies de 2012 es coneix l’anul·lació d’estes ajudes”. La subvenció de compensació de municipis turístics sol ser d’uns 10.000 euros anuals.

Pallarés també assenyala que “la Generalitat Valenciana hauria d’apostar pel turisme, perquè és un pilar econòmic important i, no hauria d’anul·lar subvencions amb les què ja comptaven els municipis turístics”. Per al tinent d’alcalde, “s’hauria de recolzar als municipis turístics perquè són dinamitzadors de l’economia i, no els grans esdeveniments que generen pèrdues milionàries a les arques públiques”.

Finalment, indica que “éste ha sigut un any d’una despesa extra per a l’Ajuntament de Morella, perquè s’ha celebrat el 53 Sexenni i, esperàvem rebre alguna ajuda de la Generalitat Valenciana”. A més, recorda que “cap administració superior ha ajudat a l’Ajuntament de Morella a sufragar despeses d’estes festes excepcionals i úniques en tota la Comunitat Valenciana”.

Més informació: