La desocupació al Matarranya bat rècords històrics en el mes de novembre

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 5 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

La desocupació al Matarranya ha pujat per quart mes consecutiu, passant-se de les 481 persones sense feina del mes d’octubre a les 493 que s’han registrat en aquest mes de novembre, unes xifres que han superat els màxims històrics registrats a la comarca des que l’Institut Aragonès d’Estadística (IAE) publica aquestes dades. De fet, novembre deixa enrere les 489 persones sense feina que van marcar l’últim rècord en desocupació i que va arribar el febrer d’aquest 2012. Un increment en les dades d’atur que ve marcat principalment pel sector serveis i també per la fi de la temporada de collita del préssec. La desocupació ha crescut en un 13 per cent en només un any al Matarranya, encara que novembre acostuma a ser el pitjor mes en quant a la pujada de la desocupació.

D’aquesta forma, el Matarranya segueix una tendència similar a la de tota la comunitat d’Aragó, on l’atur ha crescut aquest mes de novembre, sent similar a les tres províncies, amb una progressió més significativa a la província de Teruel, amb un +3,19% (que són 344 persones més a l’atur. A Saragossa, el creixement ha estat del +0,34% mentre que a Osca, del 0,28%. Aquí al Matarranya, el número de desocupats ha estat de 12 persones més al novembre que a l’octubre, afectant més a hòmens (en 7 casos) que a dones (en 5 casos). Per sectors, la desocupació ha afectat sobretot al sector serveis, passant de 269 persones desocupades a 278 (+9). A la construcció ha pujat en 3 persones, mentre que a l’agricultura ha pujat en 1 i en indústria ha baixat en 2 persones.

. Només cau a Vall-de-roures, Pena-roja i Fontdespatla

Per municipis, cal subratllar que només han estat tres els que han reduït els números de l’atur d’octubre a novembre. La caiguda més significativa és la de Vall-de-roures, que ha passat de 157 a 152 (-5). Els altres pobles han estat Pena-roja, passant de 24 a 21 (-3) i Fontdespatla, passant de 24 a 23 (-1). Per contra, en vuit municipis del Matarranya ha pujat la desocupació. Destaquen les xifres de Massalió, passant de 18 a 27 (+9). Menys rellevant és a Arenys, passant de 9 a 12 (+3), a Calaceit, passant de 62 a 64 (+2), a La Freixneda, de 41 a 43 (+2), o a Mont-roig, de 12 a 14 (+2). A Beseit (de 33 a 34), a la Torre (de 5 a 6) i a Torredarques (de 5 a 6) també ha pujat. A La Portellada, Fórnols, Queretes, la Vall del Tormo, Lledó, Ràfels i Valljunquera mantenen les xifres d’octubre.

Més informació: