Un Ecoparc mòbil s’apropa al Verge de Vallivana de Morella

Els més menuts de Morella han aprés la importància del reciclatge. Des del Consorci provincial de residus de la zona 1, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, s’ha portat endavant una jornada didàctica al voltant del reciclatge. Un conjunt d’activitats desenvolupades al col·legi Verge de Vallivana, que començaven amb explicacions teòriques a l’aula. De la mà dels educadors, els alumnes coneixen els tipus de contenidors i els residus que s’han de dipositar a cadascun d’ells. Aprenen ràpid i sembla que ja distingeixen els tipus de contenidors.
Amb les nocions teòriques ben assentades, arriba el moment de posar els coneixements en pràctica. Els joves estudiants accedeixen a l’interior d’un Ecoparc, un vehicle dotat amb diferents tipus de contenidors que viatja pels municipis petits per tal de facilitar el reciclatge als seus habitants. Cadascú d’ells ha portat de casa residus per tal de reciclar-los.

Amb els menuts, els seus mestres, que els acompanyen en una jornada que consideren molt interessant per assentar les bases d’un bon reciclatge. Mentre uns estan dins aprenent com s’han de separar les deixalles, altres esperen fent una llarga cua. Tots ells, amb piles, telèfons mòbils o fins i tot un eixugador de cabell.

Des del Consorci de residus de Castelló s’ha llençat aquesta activitat lúdica, que en aquesta ocasió ha tingut parada a la capital dels Ports. Paral·lelament a estes activitats de conscienciació, des del Consorci també s’està portant endavant una campanya de recollida de joguets que o bé seran donats als més necessitats, o bé es reciclaran de forma correcta.

Morella és una de les ciutats de tota la província de Castelló que més recicla. És per això que este tipus d’activitats de conscienciació quant al reciclatge sempre són benvingudes. Ara, amb els més menuts també conscienciats de la importància de separar les deixalles, el reciclatge ací està més que assegurat.

Més informació: | | | |