José Ángel Cerdán és el nou alcalde de Todolella afrontant el càrrec amb “ganes i il·lusió”

comarquesnord.cat . Todolella . divendres, 7 de desembre de 2012 .

José Ángel Cerdán és des d’aquesta vesprada nou alcalde de Todolella. El Saló de Plens del consistori ha estat el marc del traspàs de la vara de comandament d’Alfredo Querol, després de 13 anys com a primer edil, a Cerdán, que accedeix al càrrec amb tant sols 31 anys. Malgrat comptar amb solament un any i mig d’experiència municipal, el nou alcalde accedeix al càrrec amb “ganes i il·lusió”. Cerdán va accedir com a regidor en les eleccions de maig de 2011 per primera vegada. Ara és l’alcalde. Fa uns mesos, Querol, li va plantejar al jove veí el relleu i des d’aquell moment, s’ha anat preparant per a prendre les principals tasques del municipi. En diferents actes i reunions de les últimes setmanes, el representant de Todolella era el recentment triat alcalde.

Cerdán es mostrava “content i agraït per la gent que ha assistit al ple, pensava que seria un acte entre nosaltres, ara ens toca posar-nos en marxa, perquè hi ha molt per fer”. El nou alcalde ha estat taxant en la possibilitat de que desapareguen ajuntaments en els pobles menuts “és una barbaritat, no es deuen llevar consistoris com per exemple el nostres, en el que cap regidor cobra i no suposem cap despesa per a l’Estat, ni a la Generalitat. Estem per vocació pública i perquè ens agrada”.

L’acte celebrat divendres a la vesprada ha estat la consumació de l’adéu d’Alfredo Querol com alcalde, encara que l’oficial es va realitzar anteriorment. No es van perdre la cita el president de la Diputació, Javier Moliner, que va donar el seu “màxim suport a Cerdán, una persona amb una gran embranzida i que tindrà en la Diputació al seu gran aliat per a mantenir a La Todolella en la senda del creixement”. A més, va posar en valor “que gent jove es pose al front en una comarca d’una edat envellida, on hi ha molts guerrers, mai millor dit, disposats per a donar el millor pels seus pobles”. També van assistir el vicepresident de la Diputació, Andrés Martínez, el diputat, Domingo Giner, el coordinador del PP dels Ports i alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, així com l’alcalde de Sorita, Manolo Milián.

Per la seua banda, l’alcalde sortint, Alfredo Querol, continuarà com a membre de la corporació municipal. En el seu discurs de comiat va fer un repàs de la seua gestió, emocionant-se en la part final quan va parlar del projecte de Les Clapisses i va agrair “als veïns per permetre’m haver gaudit de ser alcalde durant 13 anys”. També va afirmar que seguirà treballant pel municipi i assessorarà en el que faça falta a Cerdán, oferint la seua experiència municipal. Entre altres qüestions, va confirmar que la setmana que ve compartirà reunió amb el seu successor per a tractar temes de transport amb representants de la conselleria d’infraestructures.