LA FALSA: “El conte de les Mil i Una”

Joan Carles Marcobal . 9 de desembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Si ens ho hagueren dit el primer dia, allà per l’octubre del 93, ens haguera paregut un conte. Però ha acabat sent una bonica realitat: aquest setmanari que vostè està llegint ha arribat a les seues mans mil i una vegades. Amb la intenció de durar un any, cobrir les notícies del 50 Sexenni i desaparèixer després de la baixada de la Mare de Déu, naixia ‘Notícies de Morella’. La bona acceptació per part dels lectors, la voluntat dels anunciants per recolzar-lo -importantíssim- i la il·lusió d’una romàntica redacció per seguir-lo publicant van fer possible la commutació de la pena de mort prevista per a l’octubre del 94 per la de… cadena perpètua? Qui sap! Però en tot cas ací el tenen, a les seues mans, perfectament consolidat.

Notícies ha estat testimoni de l’actualitat comarcal de més de 19 anys, ha contat finaments i també naixements, alegries i tristeses, ha vist canviar alcaldes, capellans i bisbes, guàrdia civils i marquesos… fins i tot la seua imatge i també algun redactor que, després d’11 anys, encara l’enyora. Ha crescut, com no podia ser d’altra manera, i aquell setmanari que de nadó només gatejava a quatre pàgines pels carrers de Morella avui és major, coneix tota la comarca i viatja arreu del món per dur les bones noves de la terra als seus fills allunyats. Has plorat -massa- però també has rigut amb la teua gent.

Vull que sàpigues que, per gran que et faigues, sempre et veuré un infant, orgullós d’haver contribuït al teu naixement i de la meua modesta aportació vitamínica a la teua crescuda radiant.

Més informació: | | |