L’ocupació hotelera ronda el 60-70% al Matarranya durant el Pont de la Puríssima

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 10 de desembre de 2012 .

L’ocupació hotelera i de turisme rural al Matarranya en els últims ponts ha vingut molt marcada en funció de com queien les festes en el calendari. I precisament, el Pont de la Puríssima i la Constitució no ha segut per a ‘tirar coets’ en quant a les pernoctacions. Segons destaquen des de l’Associació dels Empresaris del Matarranya, l’ocupació ha rondat en torn al 60% i el 70% al territori durant l’últim pont, una ocupació discreta que es deu, sobretot, a que molta gent no ha pogut fer un pont de quatre dies, bé perquè no s’ho pot permetre, o bé perquè no va tindre festa divendres.

Javier Moragrega, de l’Associació dels Empresaris, va explicar que “es preveia un pont fluix. Hi havia molts dies pel mig, i hi havia gent que no tenia festa el divendres. En els establiments del Matarranya hem estat entre el 60 i el 70 per cent d’ocupació, i algun d’ells ha rondat el 80 per cent”. Moragrega va afegir que “són uns dies que estan molt a prop del Nadal, s’han tret les pagues extra de molta gent”. Però tot i això, el president dels empresaris defensa que el Matarranya “s’està consolidant com a destí de turisme d’interior, i hem de seguir movent perquè això no decaigui”.

. El factor del turisme de neu

El reclam de les pistes d’esquí durant l’inici de la temporada de neu també ha pogut ser un ‘handicap’ de cara a la pernoctació del Matarranya. “El turisme que arriba aquí a la nostra comarca és molt català i molt valencià, i són també de molt anar a esquiar. Hi havia estacions d’esquí que havien anunciat bastanta neu, i segurament haurà segut un reclam”. Tot i això, de visitants en van tindre els nostres pobles, sobretot durant el Dia de la Puríssima. De fet, es veia molta gent per les principals localitats del Matarranya, i així es va traduir també en alguns establiments del territori.

Passat la Puríssima, els hostalers i empresaris tenen la mirada posada amb les Festes de Nadal i Cap d’Any. “Als Nadals hi ha establiments que inclús tanquen. I aquí estem molt acostumats a fer reserves d’última hora. Les cases de turisme rural, és probable que estiguin al 100 per cent d’ocupació, però als restaurants i hotels es tanquen Nadals i Cap d’Any sobre estos dies”. Moragrega va recalcar la reserva “d’última hora en funció de les dates”. Precisament, Nadal i Cap d’Any cauen enguany en dimarts, i encara hi ha gent que “no sap si tindrà festa o no tindrà festa els dies previs” a aquestes dates.