48 dies de tancament dels alumnes de l’escola-taller de la Mancomunitat que acaba este divendres

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 11 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Aquest dimarts es compleixen 48 dies de tancament. Esteés el temps que porten els alumnes-treballadors i professors de l’escola-taller de la Mancomunitat dels Ports convivint en la seu de la institució comarcal a Vilafranca. Continuen tancats perquè porten cinc mesos sense cobrar les nòmines a pocs dies que finalitze l’experiència formativa-laboral, ja que aquest divendres serà l’últim dia. Ahir van denunciar que porten enviades a la Conselleria d’Educació unes 30 cartes i no han rebut resposta alguna.

Els últims treballs que han realitzat han sigut els de la construcció del viver en el polígon de Cinctorres “no han finalitzat com haguérem volgut, perquè l’escola ha travessat per diverses contingències que han impedit acabar en el termini previst” assenyalaven en un nou comunicat. El deute actual és de 214.000 euros, els diners corresponents al seu sou i als pagaments a proveïdors que han subministrat material “ja no sabem que fer per a reclamar els pagaments abans d’aquest divendres” denunciaven.

A mitjans de novembre, després de diverses mesures de pressió, van cobrar 114.000 euros, però falten els altres 214.000 euros i per això han seguit amb el tancament. L’ànim dels participants no és “especialment bo, però mantenim la dignitat i continuem treballant” postil·laven. De cara al futur, estan satisfets dels coneixements adquirits en matèria d’electricitat, lampisteria, jardineria o obra de paleta, esperant poder trobar treball. Tres dels alumnes han aconseguit una ocupació gràcies a la seua participació en l’escola-taller.

Més informació: |