El gerent de la Societat Municipal Kalat-zeyd Activa denuncia l’ajuntament per impagaments

comarquesnord.cat . Calaceit . dimarts, 11 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Calaceit s’ha vist implicat en un nou judici. Així es va informar en el darrer ple municipal, celebrat el passat dijous 29 de novembre, i on es va concretar que la denúncia l’ha posat el que fora gerent de la Societat Municipal Kalat-zeyd Activa per impagaments. Segons va explicar l’alcalde de Calaceit, Josep Maria Salsench (PP), el gerent “reclama els salaris des del mes d’octubre de l’any 2010, així com un 3% de l’actiu circulant com comissions per les obres del polígon (que pugen a més de 18.000 euros) i despeses en desplaçaments i peatges”.

Salsench va defensar que “el grup socialista, quan vam arribar, va dir que” la persona en qüestió “no cobrava res. En canvi, ara ens porta al jutjat”. A més, l’alcalde de Calaceit va concretar que si una persona “és gerent i no li paguen”, el que seria més coherent “és que li pagaren des d’un principi”. A la vegada, l’alcalde de Calaceit va recordar que “a sobre es cita a la Rosa com a testimoni” del gerent. Per tant, “no sabem en quina posició estarà la Rosa. Què farà? Anirà a favor del gerent i contra el poble i l’ajuntament? Ens ho haurà d’explicar”.

. ”La legislatura dels judicis”

Des del Partit Socialista, la cap de l’oposició Rosa Doménech va dir que “el nostre punt de vista és molt clar”. Durant la passada legislatura “vam fer un contracte laboral amb una persona que s’encarregava de gestionar l’empresa Kalat-zeyd Activa”. Però “de cop i volta, entra el nou equip de govern i diu que no vol pagar ni res”. Doménech va afegir que “natres vam fer una proposta i vam recordar que ‘aquesta persona’ no havia cobrat, que va dir que no cobraria en un any i que esperaria a acabar el projecte, que una vegada acabat el polígon parlaríem de números”.

Al mateix temps, la regidora municipal va recordar que va arribar un moment on el nou consistori de Calaceit “desfà la societat, i ens trobem en una situació molt clara”. I no és altra que a aquesta persona “se li deuen uns diners i el que fa és simplement reclamar”. Rosa Doménech va apuntar també que “crec que aquesta serà la legislatura dels judicis. No s’estan fent les coses bé, es fan sense respectar els acords que ja s’havien pres, i això està portant unes conseqüències”. El judici que implica a l’Ajuntament de Calaceit i al gerent de la Societat Municipal Kalat-zeyd Activa es celebrarà a meitats de gener.

. ”Això és una vergonya”

Per la seua banda, des d’Entesa per Calaceit (EC) Paulí Fontoba va recordar que es va muntar “una empresa”, on el responsable “té un sou, unes dietes i, a sobre, un 3 per cent de totes les obres”. Fontoba va afegir que “si jo fos el gerent d’una empresa municipal no pararia de fer obres per a emportar-me el 3%. I en la situació econòmica de Calaceit, això és una vergonya”. El regidor d’Entesa va dir també que en la passada legislatura ja es va preguntar sobre el sou d’aquesta persona i que, des de l’equip de govern, “van dir que no cobrava, i ara ens posa una demanda perquè no cobrava”.

Fontoba va anar més enllà, i va afegir que aquesta persona “no va ser donada d’alta a la Seguretat Social, i durant un any segurament no cobrava perquè no se li va pagar. I qui va governar” durant aquell període “va ser la Rosa Doménech”.

Més informació: