El Restaurant Daluán es reconegut amb un Sol, una de les distincions més importants de la gastronomia espanyola

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 13 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

El restaurant Daluán de Morella ha estat reconegut amb un Sol de la Guia Repsol 2013. Es tracta d’un reconeixement gastronòmic molt important a nivell nacional. A la província de Castelló, sols cinc restaurants han estat escollits amb un Sol, entre d’ells l’establiment morellà. En tota la Comunitat Valenciana són 36 els que han estat reconeguts amb un, dos o tres Sols. Quatre cuiners a tota Espanya tenen la màxima consideració de tres Sols.

El fet de tenir un Sol, significa per a la Guia Campsa ser “un local amb excel·lent qualitat i varietat de plats”. Aquesta distinció es atorgada des de la Reial Acadèmia de Gastronomia i la Confraria de la Bona Taula, que són els que donen estos Sols baix el seu criteri, però recolzats amb les Acadèmies de Gastronomia Autonòmiques i els inspectors de restaurant.

Les dues institucions seleccionen els locals que entren a la llista de Restaurants amb Sols en base a les valoracions dels inspectors de cada zona. També influeix el criteri de les distintes acadèmies de cada regió i s’avaluen les notícies gastronòmiques de cada àrea durant l’any. Els criteris que s’utilitzen per a influir en el reconeixement són l’estil de cuina, l’emplaçament, el servei i/o bodega, el municipi i el nivell gastronòmic de la zona, a més de la relació qualitat-preu.

La coneguda com a ‘guia taronja’, enfront de la ‘roja’, la francesa Michelin, més agarrada amb la gastronomia espanyola, ha batut enguany un rècord al repartir els seus Sols entre 408 restaurants, 27 més que en 2012, dels quals 25 tenen tres, 102 tenen dos i 281 un en tota la geografia espanyola. El president de la Real Acadèmia Espanyola de Gastronomia, Rafael Ansón, va manifestar que la Guia Repsol “descriu amb absoluta exactitud el mapa gastronòmic d’Espanya, perquè en un país que té la millor gastronomia del món, fins a 25 tres sols poden semblar poc”. Va destacar la labor d’aquesta publicació en pro de la divulgació del treball de tots els cuiners espanyols, no solament els ‘mediàtics’ i la nova secció de Ruta pels Sabors.

A partir d’ara, al Daluán podrem trobar a la seua porta un distintiu que l’acredita que té un Sol en la nova edició de la Guia Repsol 2013. Així mateix, se li atorgarà un diploma que l’acreditarà com posseïdor de la màxima distinció d’aquesta publicació, una de les més venudes d’Espanya. Tant la Guia Campsa, com la seua successora, la Guia Repsol, contribueixen a millorar la qualitat gastronòmica espanyola amb ressenyes i crítiques. Els millors restaurants s’esforcen per aconseguir estos Sols, perquè impliquen molts beneficis. Un projecte que naixia amb la primera edició de la Guia Campsa l’any 1979, amb una classificació que ha evolucionat, mantenint l’esperit de recerca dels millors restaurants d’Espanya.

El Daluán de Morella és un d’ells, ubicat a la costa la Pressó, sempre amb la bona rebuda de Jovita i Avelino que des del maig del 2007 ofereixen una cuina tradicional amb detalls, cuidades carns, bons peixos i postres elaborats. La seua filosofia és resumeix en una frase que podem trobar a la seua plana web “la millor recepta és el treball i l’afan de superació per fer les coses bé”. Això els ha valgut molts de reconeixements i ara tot un Sol de la Guia Repsol.

Més informació: |