El Sant Antoni de Forcall ja té a punt la mixtura per farcir les coquetes

comarquesnord.cat . Forcall . dissabte, 8 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Els majorals de Sant Antoni 2013 a Forcall ja tenen a punt la mixtura per farcir les coquetes. Tot el procés es va iniciar aproximadament al mes d’abril amb la sembra de les llavors de carabassa. Després mans expertes s’han encarregat de acomboiar-les (entrecavar, regar, etc.). Cap a finals del mes de setembre es van recollir dels camps, es van transportar i emmagatzemar en un dels antics corrals de l’escorxador municipal, ara usat per a altres menesters. Aquest era un lloc ben airejat i sense humitats que perjudicaren el groc fruit. Diferents majorals s’han encarregat de retirar aquelles que no presentaven bon aspecte. I de tant en tant una visita informava que estaven en un estat òptim.

La primera setmana de desembre i el pont es van escollir per fer les diferents feines. El primer pas va ser rentar les carabasses. Tot seguit es van trossejar i netejar de llavors i fils. Més tard es van col.locar molt atapeïdes en les llandes. Dijous 6 es van portar les llandes a coure als dos forns del poble. Una vegada cuites calia separar la pell i la molla. Aquesta darrera es va picar i es va ficar a escórrer en sacs per obtenir el primer ingredient. Els altres són el sucre, la mel i algun més que dóna un gust característic, segons una recepta de la qual s’obté una barreja meravellosa.

El passat cap de setmana, aprofitant el pont, al pavelló de festes els cuiners van pesar la mel, van afegir el sucre, van abocar la carabassa i a foc molt suau es van anar remenant sense parar durant quasi dues hores. El resultat excel·lent. Tots el podrem degustar durant el cap de setmana de Sant Antoni. Enguany per manca de majorals voluntaris, la Santantonà s’ha encarregat d’exercir la funció de la majoralia. Per altra banda, també s’ha donat a conéixer el cartell del Sant Antoni més reconegut de la nostra comarca.

Més informació: |