Morella constituïx una Mesa d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat Valenciana

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 13 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

Morella ha constituït una Mesa d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat Valenciana, per a abordar una qüestió vital per al dia a dia del municipi. Este òrgan municipal està format per l’Ajuntament de Morella, al que se li deuen més d’1,5 miliions en subvencions d’obres executades, nòmines dels serveis socials o AEDLs, entre d’altres, associacions, com l’AMPA o Assetmico, sindicats, com els agraris que reivindiquen el pagament amb explotacions agropecuàries, veterinaris, empresaris, col·lectius d’àmbit comarcal, com l’Escola Taller, el Centre de Dia, treballadors, com els de la Residència, i persones a títol individual, amb els que l’administració autonòmica manté deutes. L’objectiu de la Mesa és unir esforços per a reivindicar estes quantitats pendents de pagament, mostrar la solidaritat amb la difícil situació que travessen els col·lectius i visualitzar la problemàtica per a obtindre respostes. Es calcula que la Generalitat Valenciana deu més de 4 milions a estos col·lectius, una xifra molt elevada tenint en compte que la localitat dels Ports té menys de 3.000 habitants. A més, cal tindre en compte que moltes d’estes agrupacions estan sol·licitant crèdits per a poder subsistir, que han de tornar als bancs amb interessos. Per això, també s’exigix el pagament d’estos interessos de demora.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “els impagaments de la Generalitat són un llast per a l’economia i el teixit social de la nostra localitat i, la constitució de la Mesa és una forma per a fer força conjuntament i reivindicar el que és el nostre”. Per al primer edil, “hi ha molts col·lectius de Morella que estan travessant una situació límit per estos impagaments i volem que els veïns i veïnes els recolzen i facen seua esta petició de pagaments”. Així, en la primera reunió dels col·lectius s’ha acordat la realització d’un manifest perquè puguen firmar-lo persones a títol individual. Este text es llegirà en la concentració que la Mesa d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat ha convocat per al proper dissabte 15 de desembre a les 12 hores.

Rhamsés Ripollés explica que “en els plens municipals hem presentat moltes mocions exigint el pagament del deute amb l’ajuntament i amb molts col·lectius de la ciutat i no rebem respostes”. Per això, “esta forma de protesta pretén fer visible la situació de molts col·lectius, exigir el pagament de les quantitats degudes i mostrar la solidaritat de tot un municipi amb els afectats”.

Més informació: