Trist final per a l’Escola Taller de la Mancomunitat dels Ports

comarquesnord.cat . Vilafranca . divendres, 14 de desembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

“Avui és un dia trist, i ho és, perque acaba l’Escola Taller de la Mancomunitat, en tots els problemes que hem tingut. A partir de dilluns, 26 joves de la nostra comarca passaran a formar part de la llarga llista de desocupats del Server. I a més, ens deuen 6 mesos del nostre salari”. Així obria Vanessa Vicente, Directora de l’Escola Taller el seu discurs final amb la presència de Santiago Pérez, President de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i Alcalde de Forcall, l’Alcalde de Vilafranca Óscar Tena, el de Morella, Rhamsés Ripollés i l’Alcalde de Vallibona, Juanjo Palomo. L’acte de cloenda de l’Escola Taller tenia lloc aquest divendres al Saló d’Actes de la Casa Social.

Ha segut un acte fred, sense projeccions dels treballs realitzats als municipis i a l’hivernacle del polígon industrial de Cinctorres. Els ànims no estaven per a festes. Els alumnes, professors i personal de l’Escola Taller no cobren les seues nòmimes des de fa molts mesos. Han parlat tots els Alcaldes presents, donant ànims als alumnes i recordant-los que la formació és fonamental per al futur. També els han animat en les diferents iniciatives que puguen empendre en aquestos temps complicats, sense oblidar que les portes dels Ajuntaments les tenen obertes si els fa falta. Els Alcaldes de Vilafranca i Morella han convidat als alumnes i professors de l’Escola Taller a sumar-se a les protestes que aquest dissabte tenen lloc als Ajuntaments dels municipis. A més, s’ha destacat el gran treball realitzat per Santiago Pérez, lluitant i lluitant tots els dies per a que els alumnes i treballadors pugueren cobrar. Una lluita que continuarà a partir d’ara fins a que es cobren les nòmines.

Els alumnes han rebut un diploma acreditatiu de la seua estància a l’Escola Taller. Segons afirmava la Directora, Vanessa Vicente “ els alumnes han acudit diàriament a l’Escola Taller malgrat la difícil situació econòmica que els impagaments de la Generalitat han provocat”.

Abans de l’acte de cloenda, els membres de l’Escola Taller de la Mancomunitat han tret per darrera vegada les pancartes reivindicatives al carrer i es feia lectura del manifest de despedida. Un manifest en el que es destacaven diferents temes importants, destacant que les coses en la vida no son fàcils. “ Amistat, convivencia, aprenentatge, treballs realitzats, impagaments de la Generalitat, lluita, dificultats, ràbia….” Han estat valors exposats en aquest manifest final. Un dia trist en el final de l’Escola Taller de la Mancomunitat.

Més informació: | |