Una empresa morellana s’emporta l’adjudicació del nou Cardenal Ram que espera obrir les seues portes a principis de 2013

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 14 desembre de 2012 .
Etiquetes:

L’empresa familiar morellana Ripollés-Marín SL ha estat l’escollida per a gestionar l’Hotel Cardenal Ram de Morella. Ara fa unes setmanes es va aprovar a la Diputació l’expedient i plecs del contracte per a l’explotació de del nou hotel que es preveu que estiga operatiu al començament d’any. Aquesta adjudicació a una empresa local, que ja té experiència en el món de l’hosteleria i la restauració, és una bona notícia per al desenvolupament econòmic de Morella i en l’aspecte del treball. Alguns membres d’esta família es trobaven actualment en l’atur.

El contracte de gestió tindrà una durada de 15 anys. La Diputació ha cregut que Ripollés-Marín SL era la ideal per portar endavant estes tasques i la que millor condicions oferia per desenvolupar el projecte. Esta vesprada, a partir de les 18 hores, el president, Javier Moliner, visitarà les obres i anunciarà oficialment l’adjudicació. La Diputació ha fet una inversió d’1.112.540 euros per a dur a terme les obres de millora i remodelació de l’immoble. L’adjudicatari complementarà la inversió a través de la compra de l’equipament.

El futur Cardenal Ram comptarà amb un total de 16 habitacions i un restaurant. Es situa en un emblemàtic edifici noble del segle XV d’estil gòtic, adquirit per la institució provincial en els anys seixanta per a preservar tant el seu patrimoni arquitectònic com a cultural i, així mateix, reconvertir-ho en hotel. S’espera que puga obrir les portes a principis d’any, però podria posposar-se fins a Pasqua despenent de l’execució de les obres que encara s’estan realitzant.

Des de l’ajuntament de Morella ha estat una constant la petició a la Diputació per a que licitara la gestió de l’Hotel Cardenal Ram. El consistori considerava que este tràmit ha de realitzar-se alhora que les obres, perquè s’agilitze la reobertura de l’immoble i que el futur concessionari puguera conéixer les obres. Finalment, l’adjudicació aplega quan les obres pràcticament estan finalitzades, però al menys a una empresa morellana que coneix els detalls del Ram.

Més informació: