La morellana Tere Adell serà la nova gerent de la Taula del Sènia al 2013

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 18 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

Tere Adell serà la nova gerent de la Taula del Sènia. Així es va acordar en l’Assemblea general de la Mancomunitat Taula del Sénia, celebrada a La Sènia, aprovant-se el Pressupost per a l’any 2013 per un total de 359.056€. També cal destacar la reelecció de Marcelino Domingo com President de la M-TdS per un any més. Jaume Antich es jubila com a Gerent i a partir del 1 de gener ho serà Tere Adell. Antich continuarà en el projecte de les olives mil·lenàries.

Per la seua banda, Domingo, alcalde de Benicarló, tornarà a ser president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia l’any 2013, un any difícil per a l’entitat, que ha vist reduït el seu pressupost a una dècima part. Així i tot, continuarà gestionant projectes relacionats amb les oliveres mil·lenàries i un projecte nou per a aturats de llarga durada.

L’última Assemblea General de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que va tindre lloc la setmana passada, va aprovar per unanimitat nomenar l’alcalde de Benicarló com a president de la Taula del Sénia. Tot i que fins ara, en els set anys d’existència de la Mancomunitat, cap president havia repetit en el càrrec, les circumstàncies que està vivint l’entitat han fet que l’Assemblea General haja considerat que mantenir el president actual pot ajudar a millorar la difícil situació econòmica que afronta la Mancomunitat.

De fet, el pressupost de la Taula del Sénia per al 2013 és de 359.056 euros, una dècima part del pressupost dels anys anteriors. Així i tot, Tere Adell, que serà nova gerent de la Mancomunitat a partir de l’1 de gener en substitució de Jaume Antich, que es jubila, ha explicat els projectes que l’entitat té previstos per a l’any que ve, relacionats molts d’ells amb l’oli i les oliveres mil·lenàries: producció d’olis cupatge, clonació d’oliveres mil·lenàries, impuls d’una DO d’oli d’oliveres mil·lenàries o presentar la candidatura de les oliveres mil·lenàries com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

A més, la Mancomunitat també gestionarà un projecte per a aturats de llarga durada que s’allargarà fins al març de 2014 i que inclourà la contractació durant 6 mesos de les persones que participen en el programa. Aquest projecte només es durà a terme als municipis catalans de la Taula del Sénia, donat que les institucions valencianes, ni la Generalitat ni la Diputació, han aportat diners al pressupost de la Mancomunitat, tot i que els municipis castellonencs que formen part de la Taula del Sénia representen un 60% de la població total de la Mancomunitat.

El president i l’actual gerent han aprofitat per demanar la col·laboració de les institucions valencianes i han aportat com a aval les actuacions que ha dut a terme la Taula del Sénia en l’últim any, amb projectes com el Conveni de desenvolupament rural, el Conveni de reindustrialització, els ajuts en matèria d’ocupació i tot el treball realitzat al voltant del projecte de revalorització de les oliveres mil·lenàries, que inclou dos magnífics llibres editats per Onada Edicions, dos congressos amb destacats ponents i la col·laboració de personalitats de diversos àmbits com Federico Mayor Zaragoza, Ferran Adrià o Juan Echanove.

Més informació: