Tècnics de sis institucions integraran la comissió d’experts del fracking de la Diputació

comarquesnord.cat . Castelló . dimarts, 18 de desembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha engegat el procés per a la creació de la comissió d’experts que ha de determinar les possibilitats i possibles afeccions en el procés de la recerca en hidrocarburs en la província. Aquesta comissió, que s’encetarà al 2013, estarà formada per tècnics de la institució provincial, Generalitat, Ministeri de Medi ambient, Universitat Jaume I i els Col·legis Oficials de Geòlegs i d’Enginyers de Mines.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, aprovada en el Ple celebrat en la Diputació de Castelló al novembre, és oferir la màxima informació sobre la qüestió als alcaldes i veïns dels municipis afectats del Maestrat i dels Ports, perquè una vegada concretada l’opinió dels experts en la matèria, poder prendre les decisions més oportunes sobre aquest tema. Segons apunta la Diputació, cal tenir en compte que existeix un gran desconeixement entorn dels possibles mètodes d’extracció d’hidrocarburs, fins al punt que la pròpia Unió Europea encara no ha pres una decisió oficial respecte a la conveniència dels sistemes d’extracció. No obstant això, Moliner pretén amb l’engegada d’aquesta comissió d’experts, aclarir en tant que sigui possible quin és el mètode més adequat para, arribat el cas, escometre l’extracció, alguna cosa que no succeirà, previsiblement, abans de cinc o sis anys.

“En la Diputació no ens declarem ‘anti-res’ sense conèixer, perquè no volem renunciar a cap oportunitat de progrés, i volem seguir respectant al nostre entorn perquè és el nostre principal valor, sobretot en els municipis d’interior”, ha subratllat el president provincial. Sobre aquest tema, Javier Moliner ha afegit que “ens preocupem de tot el que puga afectar al desenvolupament dels nostres pobles, cercant sempre el millor, escoltant sempre a totes les veus, defensant l’interès dels nostres veïns. Perquè primer, per sobre de tints polítics, està Castelló”. Com ja ha defensat més d’una vegada, “la Diputació s’oposarà a qualsevol mètode d’extracció que siga perjudicial per al nostre medi ambient. Arribat el cas, exigirem la millor tecnologia disponible i amb menor impacte ambiental”.

Més informació: | |