Comencen les obres de rehabilitació del tram de muralla que va caure per la pluja a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 19 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

Tècnics de l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya (IPCE) han visitat avui Morella per a planificar tota la intervenció de restauració del tram de muralla que va de la torre del Pantó a la Puerta Ferrisa. En esta trobada, s’han reunit amb l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, i han ultimat tots els detalls per a recuperar esta zona. En la jornada d’avui, també s’ha firmat l’acta d’inici de l’obra i, en els pròxims dies començaran els treballs en el lloc físic.

El primer edil morellà afirma que “esta actuació és important i servirà per a seguir l’avançat procés de rehabilitació del nostre patrimoni”. La intervenció inclou la realització d’un estudi geològic del terreny, el seguiment arqueològic paral·lel al desenrunament i moviments de terres, la preparació de seccions de mur existents, la consolidació i restauració del tram afonat i l’establiment del sistema d’evacuació d’aigües i del corresponent drenatge. Per això, Rhamsés Ripollés explica que “esta intervenció és molt completa i permetrà rehabilitar la zona despresa i consolidar les annexes”. El primer edil també ha destacat “la gestió municipal eficient, l’agilitat en tots els tràmits i el bon enteniment entre l’administració central i l’ajuntament en tot el procediment”.

Cal recordar que a finals del mes d’agost es va produir un despreniment, degut a les pluges torrencials enregistrades. Immediatament, es van remetre els informes corresponents al Ministeri i, al cap d’un mes, es va produir la primera visita del Subdelegat del Govern i els tècnics. Va ser llavors quan es va declarar l’emergència de l’obra i es va anunciar que es destinarien 441.000 euros a la seua rehabilitació.

Les obres tindran una durada prevista de sis mesos i no afectaran les visites turístiques del castell, que es podran realitzar amb total normalitat.

Més informació: