Fontdespatla posa guapa l’escola amb accessos nous, baranes i el tancament del pati

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimecres, 19 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

El Govern d’Aragó i la Diputació Provincial de Teruel han invertit 360.000 euros en la reforma i la millora de 25 centres educatius públics de la província durant aquest 2012. Es tracta d’unes inversions que s’han finançat al 50 per cent entre les dos institucions, seguint el principi de cooperació d’entitats locals en la gestió de construccions escolars i el seu manteniment. Precisament, un d’aquests 25 centres ha estat Fontdespatla, que ha rebut 10.000 euros i que s’han destinat en diverses obres, com ara millores i tancament del pati de l’escola, millores als accessos al centre o la construcció d’unes baranes.

Segons va explicar María Carmen Agud, alcaldessa de Fontdespatla, “la directora del Servei Provincial d’Educació, Begoña Lahoz, va vindre aquí, del que estem tots molt, i va estudiar les necessitats que hi havia”. Agud va recordar que “les escoles són bastant noves, però per exemple al pati hi havia una sèrie de deficiències que sí calia resoldre”. Entre altres coses, s’ha treballat en els accessos a l’escola, que s’han cementat “un bon tros perquè quan nevava lliscava i quan plovia molt s’entollava l’aigua”. A les rampes que duen a la porta d’entrada s’han posat unes baranes com a mesura de seguretat.

A més, també s’ha treballat en el parc municipal, i s’han fet els fonaments dels joguets per als xiquets. Degut a la falta de pressupost, des del consistori van recordar que “ara ens falta posar un terra tou de suro o d’herba artificial”, i l’alcaldessa de Fontdespatla va concretar que “una de les prioritats” de l’ajuntament “serà acabar el parc”. Dintre de les obres ja acabades, està “la separació del parc públic i el pati escolar”, convertint aquest últim en un recinte tancat. També s’han posat unes tapa-juntes per a evitar les arestes de la caseta de la calefacció i s’ha posat una vorada tova al sorral dels xiquets.

Més informació: