L’AMPA del IES Matarranya anima als pares a que tornen els butlletins sense mirar les notes

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 20 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

(AMPLIACIÓ)
L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’Institut d’Educació Secundària Matarranya ha demanat als pares a que tornen els butlletins sense mirar les notes dels seus fills. Així ho van explicar a través d’un comunicat, on van recordar que coincidint amb l’últim dia de classe i l’entrega de les notes, “el professorat del IES Matarranya ens entregarà els butlletins, cedint a les pressions de l’administració després d’anunciar inicialment que no els donarien en aquesta data en senyal de protesta per les retallades”.

Des de l’Associació de Mares i Pares del centre de secundària recorden que “natres fem nostres les seues reivindicacions i manifestem la nostra indignació per les pressions fetes als nostres professors”. I per això, defensa el comunicat, “hem convocat a totes les famílies a tornar el butlletí de notes quan l’entreguin”. L’AMPA afegeix que “esperem que l’administració compleixi la seua comesa, tenint en compte la nostra veu i obro una taula de debat sobre la nova llei en la que participen totes les parts implicades” i que no ha estat ben vista per membres de la comunitat educativa.

. L’opinió dels docents

Des del IES Matarranya, els professors van explicar que l’entrega de les notes de demà “serà especial i anòmala”. Marta Andreu, professora del centre de secundària, va afegir que després de les pressions rebudes i de la gran resposta dels pares, “finalment hem decidit entregar les notes com es fa tots els anys. Els alumnes pujaran a l’aula i el tutor els donarà el butlletí”. La novetat serà que “els pares han demanat als fills que no obrin el butlletí. Ells estaran a fora”, i un cop rebin les notes per part dels seus fills, “tornaran el sobre al director sense obrir-lo”.

Andreu va recalcar una vegada més el compromís dels pares, així com també que “els alumnes estan avaluats des del primer dia. Hem fet els exàmens, hem fet els treballs, hem recollit quaderns i les sessions d’avaluació”. Però l’acte de protesta contra la nova Llei d’Educació “només tracta de retardar l’entrega dels butlletins”. La professora del IES Matarranya a recordar que “mai hem dit no avaluar, i la nostra proposta és entregar les notes després de Nadal”. A més, va afegir que la mesura “no infringeix la llei i no perjudica els nostres alumnes, sinó que ho fem per ells”.

. Comunicats d’altres centres

La idea que van prendre els docents del IES Matarranya va cridar l’atenció de diversos centres de secundària d’Aragó, que s’han solidaritzat amb ells després de que el Servei Provincial d’Educació denúncies “possibles sancions” a l’equip directiu si no entregava les notes. De fet, la mesura no ha agradat a Ensenyament perquè, segons entenen els docents, “implica als pares”. Marta Andre va recalcar també que el IES Matarranya “és un centre molt unit, i cal agrair el paper i compromís de l’equip directiu”. L’excepcional entrega de notes serà demà a partir de la una i mitja de la tarda.

Més informació: |