Alcaldes socialistes demanen una reunió amb Alberto Fabra per exigir el pagament del deute

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 21 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Alcaldes socialistes de la província de Castelló, han registrat d’entrada, a la Casa dels Caragols de la capital, una petició de reunió dirigida al president de la Generalitat. Entre els assistents ha estat el primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, que ha presentat el formulari en nom de la Mesa Municipal d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat, amb l’objectiu de poder mantindre una trobada personal amb el principal responsable del Consell i exigir-li el pagament dels més de 4 milions de deute que manté amb distints col·lectius de la localitat.

Ripollés afirma que “hi ha molts col·lectius de Morella que estan travessant un moment molt difícil i no ens anem a cansar de presentar mocions, cartes, sol·licitud de reunions… perquè el que volem és que se li done una resposta als nostres veïns i veïnes i que se’ls pague el que els pertany”. Per això, assenyala que “la suma d’esforços entre tots és molt important per a aconseguir cridar l’atenció del president de la Generalitat i que ens done una resposta”. A més, afegia que “en la primera reunió de la Mesa Municipal d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat vam acordar sol·licitar una reunió, amb l’objectiu que els màxims responsables del Consell puguen assentar-se a negociar un calendari de pagaments amb els col·lectius de Morella”. L’alcalde també apunta que “correspon que el President es sente amb els col·lectius afectats pels impagaments per a donar solucions i fer plantejaments per a solucionar esta injustícia des del diàleg, el consens, la transparència democràtica i el respecte institucional”.

Cal recordar que Morella ha constituït una Mesa Municipal d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat, que agrupa a l’Ajuntament, que té pendents de cobrament més de 1,5 milions d’euros de subvencions d’obres ja executades, nòmines dels serveis socials o AEDLs entre altres, associacions, com l’AMPA o Assetmico, sindicats, com els agraris que reivindiquen el pagament amb explotacions agropecuàries, veterinaris rurals, empresaris, col·lectius d’àmbit comarcal, com l’Escola Taller, el Centre de Dia, treballadors, com els de la Residència, i persones a títol individual, amb els que l’administració autonòmica manté deutes. Cal assenyalar que hi ha col·lectius de treballadors que porten més de sis mesos sense cobrar i que estan realitzant mobilitzacions de protesta. Per exemple, els treballadors de la Residència porten més d’un mes concentrant-se en la porta de les instal·lacions o els alumnes de l’Escola Taller van estar més de 50 dies de tancament en la seua seu laboral. L’objectiu de la Mesa és unir esforços per a reivindicar estes quantitats pendents de pagament, mostrar la solidaritat amb la difícil situació que travessen els col·lectius i visualitzar la problemàtica per a obtindre respostes.

Segons apuntaven des del PSPV “es confia que en els pròxims dies es concrete la reunió amb la més alta institució de la Generalitat”. En cas contrari, els alcaldes manifesten la seua voluntat “de continuar amb contundència amb les reivindicacions i accions de pressió sobre el Consell de la Generalitat”. ‘Pels postres ciutadans, que la Generalitat pague el que ens deu’ és el títol del document que arreplega una anàlisi de la difícil situació que travessen els municipis castellonencs, els incompliments de la Generalitat Valenciana i el conjunt de reivindicacions, subscrites pels alcaldes i alcaldesses d’Ahín, Alcudia de Veo, Almedíjar, Almenara, Alqueries, Benafer, Benlloch, Càlig, Cervera, Cinctorres, Cortes de Arenoso, Costur, Fanzara, Forcall, Fuente la Reina, Jérica, La Mata, la Pobla Tornesa, Llucena, Moncofa, Morella, Olocau del Rei, Rossell, Sant Mateu, Santa Magdalena de Polpis, Soneja, Suera, Teresa, Vallibona, Vilafranca, Vila-real, Villores, Viver i Zucaina.

Més informació: |