Encara es desconeix l’agraciat o agraciats del premi repartit pel Bar Prats

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 23 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

La sort va cridar ahir a la porta d’entrada a les muralles de Morella. Passat el migdia, els xiquets de Sant Ildefons van cantar el 64.084, Tercer Premi, que va vendre per terminal en forma de dos dècims el Bar Prats de la localitat. Amb aquest premi, els encarregats de l’establiment, han repartit 100.000 euros sense conèixer-se a l’agraciat o agraciats. Tampoc se sap si l’afortunat és un morellà un turista.

La notícia va córrer com la pólvora pel municipi. A més, la sort ha arribat a punt de tancar aquest 2012, any de Sexenni. En un primer moment, alguns veïns pensaven que havien tocat les paperetes que ven l’establiment entre els seus clients. Però la venda es va produir per màquina sense saber-se el comprador i únicament dos dècims amb el 64.084. Josefina Prats, gerent del bar, un dels més tradicionals i amb solera de Morella destacava que “desconeixem qui ho té, però jo crec que són del poble”. Les teories no van cessar durant la jornada. Clients del bar assenyalaven que “pensem que és un veí perquè la gent de fora no sol comprar dècims per màquina”. Eixa teoria la seguia també Josefina “els turistes solen comprar els dècims de tota la vida i no el paper que ix pel terminal”. Però el seu fill, Francis, apuntava que “podria ser perfectament algun visitant dels quals arriben en excursió, com els de l’IMSERSO que també solen comprar”. Del que no cabia dubte, és que la compra es va realitzar conjunta “ho van adquirir al mateix temps, però podria ser una o més persones, tampoc sabem si va ser perquè volien eixe número particular o ho va fer la màquina de forma aleatòria” apuntava Prats.

L’establiment se situa en el carrer Verge del Pilar i compta amb una llarga història. Obert des de 1964, precisament en el 45 Sexenni, porta uns quants anys com a punt de venda de loteria, sobretot venent participacions de la Primitiva, Travesses i Euromillones. Entre els seus clients, hi ha grups que juguen junts en diferents sorteigs. Però solament porten tres anys venent participacions del Sorteig de Nadal “aquest és el tercer que comptem amb nombres per a la Grossa, solen començar a vendre’s a l’octubre i la gent pregunta per nombres concrets perquè des de la màquina es poden traure” assenyalava Josefina.

A l’espera del guanyador, en el bar ahir la vida va seguir igual “a mi no m’ha tocat, tu tens el número?” apuntava un dels clients habituals a un altre que va entrar minuts després de conèixer-se la notícia. D’altra banda, a Morella el sorteig ha deixat uns quants euros. Des de l’Administració de Loteries Pastor, la seua administradora, María Jesús Pastor, informava que “sense comptar la pedrea hem repartit un total de 157.400 euros en terminacions i reintegraments, molts per finestreta i entre paperetes d’associacions o penyes repartides en localitats com Cinctorres, Atzeneta, Villores o Vilafranca entre d’altres”. Pastor remarcava que enguany ha estat any de rècord, superant les vendes d’altres anys. El fet de ser any sexennal “s’ha notat en les vendes amb un important increment”. L’administració fa dos anys va repartir el primer premi de la Loteria Nacional i un premi especial al 22.062. L’última vegada que el municipi va registrar un premi important en la de Nadal va ser fa nou anys, amb un cinquè premi del 02150 que va repartir en paperetes l’Administració de la Verge de Vallivana.

Més informació: