Tot sembla que sigue dolç quant arriba Nadal

comarquesnord.cat . Els Ports . dilluns, 24 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Tot sembla que sigue dolç quant arriba Nadal. Fins i tot les mateixes festes tenen l’adjectiu del gust que dona el sucre, la mel o d’altres edulcorants: Dolç Nadal. En són un bon grapat els dolços que per aquestes dates solem tenir molt a mà. Dels tarrons als polvorons, passant pels bombons, els mantegats… tot és dolç. I entre tant dolç, una gran varietat de plats salats i gustosos, dels que segurament en menjarem més del que ens cal. En acabar les festes molts són els que decideixen posar-se uns dies a dieta, per tal de llevar-se els quilets que han guanyat.

A Cinctorres enguany, a més dels dolços que tradicionalment formen part dels menús nadalencs, han apres a fer altres que ens venen importats: els delicats ‘cupcakes’. Una mena de magdalenes que es cobreixen amb tot tipus de detalls de sucre. El colorit també és un atractiu d’estos pastissos. Uns colors que este grup de veïnes de Cinctorres han sabut com combinar per tal d’aconseguir els millors resultats.

Caixes de regal, ànecs amb complements del Pare Noel, ninots de neu o arbres de Nadal amb flocs de neu. Tot un conjunt de dissenys nadalencs que ha agradat a les vora 15 alumnes d’este taller. Cadascú posarà en pràctica els coneixements adquirits al curs en l’elaboració dels dolços que tant es mengen en el temps dels nadals.

Per a rebaixar els quilos que segur que guanyarem, no falten les propostes esportives durant aquestes vacances. Esport que pot començar en les curses de Sant Silvestre, que s’han tornat a programar enguany a Morella i Vilafranca. Però també podem practicar l’excel·lent exercici que resulta el passeig diari, gaudint al temps del regal del nostre paisatge, també ara a l’hivern.

Més informació: |