Els Patges dels Reis visiten Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 27 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

Un any més, com sol ocòrrer als darrers dies de l’any, els Patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, Melchor, Gaspar i Baltasar, visitaven Vilafranca per tal d’arreplegar les cartes que els xiquets i xiquetes de la població han escrit per a que el proper dia 5 de Gener, els Mags els porten els regals que han demanat.

En aquesta oportunitat, els Patges visitaven als menuts de Vilafranca a la primera edició de l’Escola d’Hivern ‘Nadalàndia’. Aquest fet va contribuir notablement en que la presència de xiquets amb les corresponents cartes fora molt elevada. A l’Edifici de la Mancomunitat es congregaven els menuts que participen a ‘Nadalàndia’ i altres que no ho han fet, però que volien presentar la seua carta als Patges. També es comptaria amb la presència de mares i pares que acompanyarien als menuts.

Amb un ambient de festa total, els menuts van anar passat per la tribuna on esperaven assentats els Patges Reials amb una gran urna on s’anaven dipositant les cartes. Els enviats dels Reis d’Orient, que aquestos dies tenen una agenda frenètica, saludaven als menuts que s’animaven a cantar nadales o dir el que havien demanat.

Ara, els Patges dels Reis ja tenen les cartes dels menuts de Vilafranca. Només queda esperar al dia 5 de Gener, quan tindrà lloc la ‘cavalcada’ dels Reis i veure si tot el que s’ha escrit a les cartes ha estat aconseguit per Melchor, Gaspar i Baltasar. La crisi, segurament també passa factura i hi ha coses que no es poden portar segons lo exigents que hajen estat els menuts. A ben segur que Ses Majestats també porten carbó per als que no s’hagen portat tant bé, encara que com ells solen dir habitualment, cada any en porten menys.

Més informació: