La Diputació treballa en la millora d’un tram més de la carretera de Torre del Compte

comarquesnord.cat . Torre del Compte . dijous, 27 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

La Diputació Provincial de Teruel està treballant en un nou tram de la carretera TE-V-3001 que connecta el municipi de Torre del Compte amb els veïns de La Freixneda. En concret, es tracta d’un petit tram que va des del pont que supera el riu Matarranya fins gairebé arribar al poble. De fet, i segons van confirmar fonts de la Diputació, en aquesta primera fase s’han fet els moviments de terra necessaris per a eliminar alguns revolts i ampliar la carretera. De moment, el ferm de la carretera tindrà un reg asfàltic, encara que la Diputació està pendent d’una segona fase que suposaria acabar les obres fins al poble, asfaltar la carretera i també la travessia de la Torre del Compte.

Ramón Millán, vicepresident segon i delegat d’infraestructures de la Diputació, va dir que les obres “han consistit en l’ampliació dels punts més estrets i de les zones més complicades. De moment es deixarà en reg asfàltic. Però serà de caràcter provisional”. Millán va afegir que “quan hi hagi finançament posarem una partida” on s’inclogui el tram de carretera, bé sigui a través del Fons d’Inversions de Teruel o a través d’altres mecanismes. El delegat d’infraestructures de la Diputació va concretar també que “les obres arriben gairebé al poble. Falta un tram”, però l’objectiu “és asfaltar en condicions i inclús asfaltar també tota la travessia del poble”.

. El perillós pont

Una de les reivindicacions històriques dels veïns de Torre del Compte és precisament les infraestructures. A la Torre es pot arribar per la A-231 (La Freixneda) o per la N-420 (la Vall del Tormo i Calaceit) mitjançant una carretera local estreta. A la TE-V-3001 direcció nord fa molts anys que no s’hi treballa, mentre que en direcció a La Freixneda hi ha un tram (des de la A-231 fins al pont) rehabilitat des de fa uns anys, i aquest segon en el que s’està treballant ara. Al mig, però, hi queda un pont molt estret pel qual només pot passar un vehicle. Des de la Diputació Provincial reconeixen que trobar una solució a la millora del pont, ara per ara “és molt complicat”.

El vicepresident segon de la institució va assenyalar que “en els temps que corren, una obra així és pràcticament impossible. La gent diu que és estret i perillós, però és una obra costosíssima que suposaria invertir molts de diners”. Tot i això, Millán no perd les esperances, i va concretar que “si s’esgota la crisi i trobem finançament d’algun lloc, faríem les gestions necessàries per a fer el pont”. L’ampliació del pont o la construcció d’un altre (que serien les dos possibles solucions per a resoldre l’estat del pont de la Torre) “són projectes molt cars i que s’han d’estudiar molt bé”. Quant a les obres de la primera fase, les màquines segueixen treballant en les cunetes i esperen acabar en breu.

Més informació: