La Festa de l’Esport 2012 reconeix als esportistes més destacats de la comarca

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 28 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

La Festa de l’Esport 2012 organitzada per Els Ports Ràdio va tornar a ser la cita anual per tal de reconéixer el paper dels nostres esportistes. La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella va ser per primera vegada la cita d’este acte. Abans es feia al Teatre Municipal, ajuntant reconeixement a esportistes individuals i als equips. Des d’este 2012, els premis col·lectius es lliuren al finalitzar la temporada sobre el mes de juny i s’ha volgut mantenir estos premis anuals a esportistes, institucions o esdeveniments que han marcat un any d’esport als Ports. L’acte comptaria amb els parlaments de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i el regidor d’esports, Amadeu Bordás, amb la presentació de l’equip d’esport dels Ports Ràdio. Enguany, els premiats van ser David Prades, Fanny Barreda, la Final Four de Bàsquet celebrada a Morella personalitzant el premi en l’equip cadet 2011-2012 del CBF Morella, Teudo Sangüesa i Isabel Vives.

El jove atleta de Vilafranca, David Prades, amb sols 20 anys s’està consolidant en un dels corredors populars amb major futur de la província. Aquest darrer estiu, va aconseguir un gran títol com és el del Campionat d’Espanya Júnior de Quilòmetre Vertical per Muntanya. Una prova en la que, a més, acabaria en la 9a posició absoluta. Ja la va guanyar al 2009.

La temporada ha estat “rodona” sent membre per quart any de la selecció valenciana de carreres per muntanya, Campió de la Comunitat Valenciana de carreres per muntanya, Campió de la Copa d’Aragó de carreres per muntanya, en categoria absoluta i també en categoria SUB-23, Subcampió d’Espanya de carreres per muntanya 2012 en categoria júnior i actualment dins de la llista d’esportistes d’elit de la Comunitat Valenciana. També guardarà un bon record per participar en la marató i mitja de 65 quilòmetres acabant onzé. I tot açò en sols un any… i el que ve per davant.

En aquesta festa de l’esport van haver-hi dos premis per a l’atletisme de muntanya, el qual hi ha que reivindicar, comptant cada dia amb més adeptes. La morellana Fanny Barreda va començar l’any passat quasi de casualitat i esta temporada, completant més carreres, ha acabat segona de la Lliga Nord de la província de Castelló. A més, ja ha guanyat alguna prova en altres zones. Una atleta amb molt de futur. Però a més és tot terreny, perquè practica l’escalada i altres esports de muntanya. Este 2012, també ha estat nomenada la nova presidenta d’Espemo, club punter en tota la Comunitat.

Un altre premi tenia que vore amb els esports relacionats amb la muntanya, però en este cas, amb les profunditats. Els morellans Jordi Membrado de 13 anys i Marc Segura de 15 anys es van convertir en els joves de tot el món que han aplegat a una profunditat més baixa -2080 metres. D’aquesta manera, l’expedició morellana que es desplaçava a Krubera-Voronia, la cova més profunda del món, tornava amb èxit rotund. Han fet història en tots els sentits. Acompanyats de l’esportista d’elit, Jorge Membrado, pare de Jordi i oncle de Marc, que ja va baixar a esta profunditat ara fa dos anys, els joves han estat capaços d’aconseguir aquesta gesta.

El motor també va tornar a la Festa de l’Esport. Però no qualsevol tipus de motor, sinó d’un que reivindica el medi ambient. Es tracta de les Ecoseries i un morellà és una de les peces claus. Teudo Sangüesa va començar fa uns 10 anys col·laborant amb escoles de conducció segura, de pilotatge de competició i esdeveniments automobilístics. Allà va conèixer a Ramon Caus, un company de cursos amb qui debatia sobre automobilisme i compartien visió de futur. Al 2010 van decidir crear una empresa dedicada a la formació i organització d’esdeveniments automobilístics. Començaria llavors el disseny d’un campionat de conducció eficient amb vehicles de sèrie que es denomina ECOseries.
A finals de 2010 fa la primera prova en circuit. Com la resposta va ser molt bona comencen a buscar suport i patrocinadors. Al 2011 amb el suport de la Federació Catalana d’Automobilisme, ICAEN, FICOSA, Ajuntament de Barcelona llancen a Catalunya el primer campionat d’Europa de conducció eficient en circuits. Tenen cabuda tot tipus de vehicles de sèrie així com elèctrics, híbrids i propulsats per energies alternatives. La iniciativa va ser tot un èxit i ha continuat fins l’actualitat i amb moltes expectatives per al futur.

També es va voler premiar uns dies vibrants que es van viure a Morella. Tant abans, com quan es va confirmar la seu, com quan es va portar a terme. La Final Four Autonòmica cadet va aplegar i damunt, l’equip de casa, el CBF Morella la disputava. Tot un poble es va bolcar amb l’esport, amb unes xiques que ens van fer somiar. Van aconseguir que durant tres dies Morella respirara bàsquet i este esport fora el centre de tota conversació. L’equip finalitzaria en tercer lloc. Però van ser les nostres campiones. Les llàgrimes d’aquell diumenge s’han convertit en records d’alegria, perquè en este cas, guanyar no era el més important. En tots els aspectes, l’èxit d’este esdeveniment protagonitzat pel CBF Morella va ser brutal i es va personalitzar el premi en l’equip cadet 2011-2012.

El petit, però gran al mateix temps, acte de la Festa de l’Esport finalitzava amb un premi especial. Un reconeixement més que merescut que es podria donar cada any. A Morella es practica l’aeròbic i no ens enganyem si diem que és un dels esports més practicats.

Gràcies a Isabel Vives des de fa més de 25 anys hi ha la possibilitat de fer aeròbic a Morella. Primer al gimnàs de Bancaixa i ara al Centre esportiu Jaume I. Actualment, quasi durant tots els dies de la setmana, un grup de dones de totes les edats s’apropa fins el Jaume I per tal de fer esport d’una forma amena i molt distreta. Aeròbic, aquagym o step, són les modalitats que practiquen.

Sis premis que demostren el bon moment de forma de l’esport als Ports. Ja queda menys per una nova festa de l’esport esperant que este 2013 siga igual o millor, encara que serà complicat.

. Vídeo . La Festa de l’Esport 2012 deixa sis premis als Ports
. Fotogaleria . La Festa de l’Esport 2012

Més informació: |